Šport
18 ogledov

Mazejeva v boju s tekmicami tokrat v smuku

Tina Maze Cortina smuk EPA
Tina Maze se je na smukaško progo v St. Moritzu podala s številko 18, do boja za najvišja mesta pa se zaradi bolezni tokrat ni uspela prebiti. Ilka Štuhec je bila tokrat najboljša Slovenka na 11. mestu.

St. Moritz je bil v preteklosti najuspešnejše prizorišče za Tino Maze, ki je na tem švicarskem smučišču zmagala že štirikrat. Leta 2004 in 2012 v veleslalomu, leta 2008 v smuku, leta 2012 pa je bila najhitrejša tudi v superkombinaciji. 

Črnjanka je v skupnem seštevku smuka pred tokratno tekmo zaostajala le za Lindsey Vonn. Američanka je zbrala 358 točk, Korošica pa 233. Tretja Viktoria Rebensburg je imela 14 točk manj kot Mazejeva.

Domačinka do zmage, Madžarka presenetila

S številko 2 je odlično nastopila Edit Miklos, ki je ohranila vodstvo tudi po nastopu Rebensburgerjeve, ta se je na progo podala z devetico. Madžarka je bila na vrhu tudi pred nastopom elitne sedmerice, kot prva pa jo je nato ugnala domačinka Lara Gut. Hitrejša od Miklosove je bila le še Avstrijka Anna Fenninger.

Mazejeva, ki fizično tokrat zaradi bolezni ni bila najbolje pripravljena, je pri prvih dveh vmestnih časih še prehitela vodilno Švicarko, nato pa je do cilja izgubljala v primerjavi z Gutovo (+1,74). Ciljno črto je prečkala kot takrat 10. najhitrejša. Kasneje jo je prehitelo še nekaj tekmovalk, ne pa tudi Vonnova, ki je na progi storila veliko napako.

Tudi Ilka Štuhec je bila hitrejša od Mazejeva. Štajerka je zasedla 11. mesto (+1,31) in ga nato tudi zadržala. Vanji Brodnik se ni uspelo uvrstiti med dobitnice točk, bila je 37. (+3,17), Ana Bucik pa je zasedla 58. mesto (+8,75).

Mazejeva, ki je zaradi bolezni že včeraj izpustila žreb štartnih številk, je še naprej prepričljivo vodilna v skupnem seštevku pokala; drugouvrščena Fenningerjeva zaostaja za 264 točk.

Smuk (Ž), St. Moritz, izidi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.