Šport
4446 ogledov

Avstrija v šoku: pod streli umrl mladi hokejski as

florian janny Reševalni pas/Twitter
Med žrtvami petkratnega umora v Kitzbühlu, ki je včeraj pretresel naše severne sosede, je bil tudi 24-letni avstrijski hokejist Florian Janny.

Avstrijo je pretresla novica o umoru petih ljudi v enem izmed najbolj znanih in priljubljenih letovišč na svetu. Motiv napadalca, ki je pokončal svoje nekdanje dekle, njenega novega fanta, oba starša in brata, naj bi bilo ljubosumje.

Med žrtvami napada je bil tudi 24-letni hokejski as Florian Janny, nekdanji vratar moštva EHC Black Wings Linz, s katerim je dve leti igral v regionalni ligi Ebel.

Pokolu je botrovalo naključno srečanje Jannyja, njegovega dekleta Nadine in njenega nekdanjega fanta Andreasa v enem izmed tamkajšnjih nočnih klubov.

Kitzbühel Svet Grozovit zločin v znanem avstrijskem smučarskem središču

Med njimi naj bi se vnel prepir, nekaj ur kasneje pa se je 25-letni Andreas pojavil pred Nadininimi vhodnimi vrati. S posestva ga je spodil njen oče, Andreas pa se je nato vrnil s strelnim orožjem, s katerim je pokončal celo družino in mladega hokejista.

Po masakru je sam poklical policijo in dejal: "Pravkar sem ubil pet ljudi."

Družbena omrežja so preplavili zalujoči zapisi za Jannyjem, ki je v sezonah 2017 in 2018 odigral 21 tekem v ligi Ebel, le nekaj ur pred smrtjo pa je v dresu moštva EC Kitzbühel debitiral na tekmi alpske hokejske lige (AHL).

Petkratni umor v Kitzbühelu Pet mrtvih Svet Grozljive podrobnosti masakra v avstrijskem smučarskem središču

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.