Šport
13 ogledov

Medveščak morda že letos v KHL

Medveščak Zagreb Tilia Olimpija EBEL ice fever zagreb arena Dalibor Urukalović/PIXSELL
Medveščak je predal kandidaturo za vstop v KHL, drugo najmočnejšo hokejsko ligo na svetu. Odločitev vodstva tekmovanja o članstvu Zagrebčanov v razširjeni ruski ligi bo znana do 30. aprila, zaplete se lahko pri finančnih sredstvih.

Zagrebški Medveščak je v sredo osvojil že svoj 17. naslov hrvaškega prvaka, toda Medvede je še bolj razveselilo dejstvo, da so vložili kandidaturo za članstvo v KHL, ki ima kar nekaj možnosti za uspeh. Prav v sredo je tričlansko odposlanstvo Medveščaka v Moskvi uradno predalo prošnjo za vstop v konkurenco najboljših vzhodno evropskih klubov.

"Spoznali so se s pogoji, ki morajo biti izpolnjeni za igranje v naši ligi. V Zagreb smo poslali strokovnjake, ki bodo opravili inšpekcijo in bodo pregledali Medveščakovo infrastrukturo," je zapisano na uradni strani KHL. Rok za odločitev je 30. april, toda lahko se tudi podaljša do sredine maja.

"To je samo potrditev dveh let težkega dela," je bil zadovoljen tiskovni predstavnik Medvedov Ranko Vučinić. V Zagrebu so prepričani, da bodo že letos igrali v KHL, toda glavna ovira ostaja proračun. Za vsako sezono naj bi Medveščak moral imeti na voljo deset milijonov evrov. Za Zagrebčane naj bi garantiral tudi drugi človek Gazproma Aleksander Medvedov, ki ima veliko prijateljev v hrvaški prestolnici, med njimi je tudi Damir Gojanović, šef Medveščaka.

Hrvati upajo, da se ne bo ponovil 'primer Gdansk', ko Poljaki prav zaradi nezadostnih finančnih sredstev niso mogli sodelovati v razširjenem ruskem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.