Šport
17 ogledov

Salzburg pokopal vse upe Zmajev

telemach olimpija EPA
Hokejisti Telemach Olimpije so v osmem kolu drugega dela lige Ebel v gosteh klonili proti Red Bull Salzburgu (1:3). Zmaji so tako še petič v letošnji sezoni morali priznati premoč avstrijski ekipi, poraz pa jim je odvzel tudi vse možnosti za uvrstitev v končnico razširjenega avstrijskega prvenstva.

Potem ko so iztržili le točko v zadnjih dveh dvobojih v spodnjem delu lige Ebel, so se ljubljanski hokejisti znašli v zelo neprijetnem položaju. Za želeno uvrstitev v končnico bi morali namreč danes nujno premagati Salzburg, potem pa v petek v zadnjem krogu (ob svoji zmagi proti Sapi) upati še na spodrsljaje tekmecev. Izziv na Solnograškem pa je bil še toliko težji, ker je prav ekipa iz tega mesta za zmaje eden najbolj negostoljubnih tekmecev v ligi: zadnjih 14 dvobojev v salzburškem Ljudskem vrtu se je namreč končalo s porazom zeleno-belih. In tudi tokrat je bil na 15. tekmi razplet enak, na koncu je bil izid 3:1 za domače, kar pomeni, da bodo Ljubljančani mednarodno sezono končali v petek na domači tekmi s Sapo, Salzburg pa si je skupaj z ekipo Orli Znojmo (danes si je z zmago proti Dornbirnu priboril prvo mesto v skupini od 7. do 12. mesta) že danes zagotovil končnico.

Zaostajali od samega začetka

Začetek je pripadel domačim, ki so se tudi zavedali, da si lahko z dvema točkama že zagotovijo nadaljevanje sezone. Domači so zato z vsemi močmi napadli vratarja Jeryja Kuhna in soigralce, prvič pa so se veselili v deseti minuti, ko je Johannes Bischofberger z natančnim strelom pod prečko premagal vratarja gostov. Zmaji so nato, podobno kot na zadnji tekmi v Tivoliju, neučinkovito zaigrali ob številčni prednosti, v kateri bi lahko Chris d'Alvise z natančnejšim strelom poskrbel za izenačenje.

Razpoloženi Kuhn premalo za Zmaje

Tudi nadaljevanje je bilo podobno. Gostje so se morali braniti z vsemi močnimi, v vratih pa je blestel Kuhn, ki pa je vendarle moral po plošček v mrežo v 28. minuti. Takrat se je zdelo, da so biki strli odpor zmajev, toda za goste je kanček upanja še tlel. Prižgal ga je mladi Miha Pesjak, strelec je bil že pred dnevi v Dornbirnu, tokrat pa je Bernda Brücklerja presenetil v 31. minuti. Znižanje je dalo krila gostom, spet so imeli "power-play" in spet so bili blizu gola, toda Andrej Hebar potem, ko se je plošček odbil od vratnice, ni bil dovolj spreten, da bi ga potisnil v gol. Ljubljančani so bili nevarni celo ob igralcu manj, ko je v protinapad ušel Aleš Mušič, a je Brückler strel ubranil. Zato pa so si oddahnili domači, tik pred iztekom druge tretjine je namreč do ploščka prišel Thomas Raffl in poskrbel za 3:1.

To je bil tudi končni izid tekme. Domači so v zadnjem delu predvsem skrbeli, da je prednost ostala dokaj varna. Ljubljančani so sicer še poskušali z napadi, a je bil Brückler zbran. Tudi v zadnji minuti in pol, ko so zeleno-beli v zadnjem obupanem poskusu, da bi morda izsilili podaljšek, zaigrali brez Kuhna in s šestimi v polju, ni prišlo do spremembe izida in razplet tekme je pomenil slovo Olimpije.

Liga EBEL, drugi del, 9. kolo:

Za uvrstitev od 7. do 12. mesta

Red Bull Salzburg : HDD Olimpija 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Bischofberger (10), Glenn (28), Raffl (38); Pesjak (31)

Sapa Fehervar : Innsbruck 6:5 (3:2, 2:2, 1:1)
Banham (17), Bailey (17), Sille (20), Novak (38), Metcalfe (39), Sikorcin (45); Pedevilla (7, 9), McGregor (24), Lemieux (27), Mossmer (59)

Orli Znojmo : Dornbirn 6:2 (2:1, 1:0, 3:1)
Jarusek (5), Fiala (5), Kominek (39), Henry (53), Uram (56), Lattner (59); Aquino (18), Mitchell (47)




 

 

 

 

Za uvrstitev od 1. do 6. mesta

KAC Celovec : Medveščak Zagreb 2:1** (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)
Spurgeon (45); Miller (43)

VSV Beljak : Black Wings Linz 2:4 (0:2, 0:2, 2:0)
Pewal (42), Bacher (49); Leahy (4, 23), Baumgartner (5), Mairitsch (27)

Graz 99ers : Vienna Capitals 2:3* (0:1, 2:0, 0:1, 0:1)
Day (40), Frischmon (40); Gratton (11), Fraser (58), Veidemann (64)

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.