Šport
27 ogledov

Olimpija do pomembne zmage nad Innsbruckom

kuhn telemach olimpija dunaj vienna Boštjan Tacol
Hokejisti Telemach Olimpije so danes v Tivoliju gostili zadnjeuvrščeni Innsbruck. Zmaji so se oddolžili za nepričakovan poraz na Tirolskem pred reprezentančnim premorom, tokrat so zanesljivo slavili (5:3).

Moštvo Innsbrucka je kljub slabemu položaju na lestvici v letošnji sezoni Telemach Olimpijo premagalo že trikrat v petih tekmah, tokrat pa so bili Ljubljančani občutno boljši in so zasluženo osvojili popoln izkupiček ter se tako najbrž že znebili enega tekmeca za končnico.

V Tivoliju je Olimpija prešla v vodstvo v 8. minuti, ko je Patricka Machreicha (ki je bil ob strelu delno pokrit) premagal Andrej Hebar. Malce več kot minuto kasneje se je prednost domačih podvojila, Chris D'Alvise je lepo zadel daljši zgornji kot gola Avstrijcev. Kmalu bi bilo lahko že 3:0, toda Machreich je ustavil Brocka McBridea v dvoboju ena na ena. Nekajkrat je moral dobro posredovati tudi Jerry Kuhn, ljubljanski vratar pa je vendarle klonil v 18. minuti, ko je po podaji Francisa Lemieuxa zadel Patrick Mössmer. A Zmaji so do konca tretjine še enkrat kronali svojo premoč, 20 sekund pred koncem prvega dela igre je po prodoru zabil Žiga Pance.

V drugi tretjini je prvi gol padel v 30. minuti, ko je Machreich odbil strel Damjana Dervariča, odbito ploščico pa je z dobro kontrolo v mrežo pospravil D'Alvise. Innsbruck je odgovoril v 33. minuti, po podaji izza gola je "iz prve" zadel nekdanji član Jesenic Aaron Fox. Druga tretjina se je tako končala z vodstvom domačih za dva gola (4:2).

 D'Alvise telemach olimpija dunaj vienna | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Dokončno je zmagovalca v 52. minuti odločil D'Alvise z že svojim tretjim golom večera, tokrat je zadel, ko so imeli domači igralca več na ledu - izključen je bil Lemieux. Gostje so se nekaj časa branili le s tremi igralci, ko pa je na ledeno ploskev prišel četrti igralec, je D'Alvise zabil za petardo v mreži Tirolcev. Asistenco sta vpisala Kevin de Vergilio in Brock McBride. Poraz gostov je z golom v 58. minuti ublažil Alexander Höller in postavil končni izid tekme (5:3). S to zmago je Olimpija ostala na drugem mestu spodnjega dela lestvice, Innsbrucku sedaj beži že za pet točk.

"To je bila pomembna tekma v boju za končnico. Danes smo dobro kontrolirali tekmo in pak. Veseli smo dobre predstave in te zmage," pa je bil po dvoboju kratek strelec treh golov v mrežo Machreicha - Chris D'Alvise.

Liga EBEL, drugi del, 6. kolo:

Za uvrstitev od 7. do 12. mesta

Telemach Olimpija : Innsbruck 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Hebar (8), D'Alvise (9, 30, 52), Ž. Pance (20); Mössmer (18), Fox (33), Höller (58)

Red Bull Salzburg : Orli Znojmo 4:3 (3:2, 0:1, 1:0)          
Dornbirn : Sapa Fehervar 5:3 (1:0, 3:1, 1:2)




 

 

 

 

Za uvrstitev od 1. do 6. mesta

Vienna Capitals : Medveščak Zagreb 4:5 (1:1, 2:2, 1:2) 
KAC Celovec : Black Wings Linz 3:2 (0:0, 2:1, 0:1; 1:0)               
Graz 99ers : VSV Beljak 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.