Šport
11 ogledov

Zmaji nadaljujejo zmagovito: 3/4!

Medveščak Zagreb Tilia Olimpija EBEL ice fever zagreb kuhn zanoški Dalibor Urukalović/PIXSELL
Hokejisti Telemacha Olimpije so v Tivoliju s 4:0 (0:0, 1:0, 3:0) premagali Buldoge iz Dornbirna. Za Ljubljančane je bila to že tretja zmaga v zadnjih štirih tekmah kvalifikacijske skupine, s katero so še povečali svoje možnosti za preboj v končnico lige Ebel.

Današnja tekma je bila za Ljubljančane izredno pomembna, saj je lahko v zgoščeni konkurenci in ob le dveh mestih, ki vodita v končnico, odločilna že vsaka točka in usoden vsak spodrsljaj. Po dobrem začetku drugega dela lige so zmaji nazadnje izgubili v Znojmu, tokrat pa so v Tivoli prišli hokejisti Dornbirna. V rednem delu sezone so bili sicer prepričljivo predzadnji, a so imeli Ljubljančani z njimi veliko težav; na štirih medsebojnih tekmah so trikrat izgubili. Tudi danes so se dolgo mučili s trdoživimi gosti, nazadnje pa visoko zmagali in se povzpeli na drugo mesto lestvice.

Prva tretjina brez zadetkov

Po zaspanem začetku, v katerem so imeli Ljubljančani dvakrat igralca več, a prednosti niso izkoristili, se je igra razživela ob koncu tretjine. Ljubljančani so stopili na plin in si pripravili nekaj priložnosti pred vrati Patricka Descrocersa, a vratar Dornbirna ni klonil ne ob strelih Chrisa d'Alvisa ne ob poskusu Žige Panceta. Po nezbrani igri v obrambi so tudi gostje prišli do nekaj nevarnih strelov na gol domačih, vendar je bil vratar Jerry Kuhn razpoložen, največji aplavz pa si je v prvem delu prislužil Žiga Grahut, ko je s pestmi zaščiti svojega vratarja po prekršku Nicholasa Petrika.

Mušič prebil led

Tudi v drugem delu so hokejisti obeh ekip potrebovali več kot deset minut, da so se ogreli. Domači so bili spet nenevarni in brez idej ob številčni prednosti v 27. minuti, podobno pa je bilo tudi v 33., ko so imeli spet "power-play", v eni od akcij je bil Desrochers že na tleh, a ga Žiga Pance in Matej Hočevar nista znala premagati. Olajšanje za hokejiste in navijače je prišlo tik po izteku kazni Dornbirna, ko je lepo akcij in natančno podajo starejšega Panceta v zadetek spremenil Mušič. Gol je spodbudil domače, ki so bili precej bolj živahni pred vrati tekmecev, vendar spet brez pravega in nevarnega zaključnega strela.

Pance in Hebar zatresla prazno mrežo

Za začetek zadnjega dela so gostje dvakrat nevarno merili, zadeli pa so domači, potem ko je Jaka Ankerst zbezal plošček ob vratnici čez golovo črto. Sodniki so za priznanje gola dolgo preučevali posnetek, sledile pa so težke minute za zmaje, saj so imeli najprej enega igralca manj, minuto in 17 sekund pa dva. A kljub več nevarnim strelom, Kuhn je nekajkrat odlično posredoval, gola gostov ni bilo in v 45. minuti so domači spet lažje zadihali.

Igra se je preselila pred gol Dornbirna, novih zadetkov sicer ni bilo, na drugi strani pa je nekaj močnih strelov polovil Kuhn. Ko so ob koncu gostje skušali brez vratarja znižati, je gol na prazna vrata dosegel Eric Pance, le osem sekund zatem pa je piko na i postavil še Andrej Hebar.

Liga Ebel, drugi del, 4. kolo:

Za uvrstitev od 7. do 12. mesta

HDD Olimpija : Dornbirn 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Mušič (34), Ankerst (42), E. Pance (59), Hebar (59)

Sapa Fehervar : Orli Znojmo 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Strömberg (10), Uram (16), Roznik (30)

Red Bull Salzburg : Innsbruck 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Pallestrang (14), Duncan (19), Cullen (25), Komarek (52); Höller (23)

 

 

 

 

 



Za uvrstitev od 1. do 6. mesta

Graz 99ers : Medveščak Zagreb 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Wren (33), Zusevics (35); Miller (38)

KAC Celovec : VSV Beljak 7:1 (3:0, 2:0, 2:1)
Iberer (3), Scofield (3), 49., Furey (14), Geier (26), Hundertpfund (30), Schellander (58); Pretnar (47)

Vienna Capitals : Black Wings Linz 4:2 (0:2, 1:0, 3:0)
Olsson (36, 51), Lakos (44), Schiechl (49); Oberkofler (10), Murphy (19)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.