Šport
15 ogledov

Innsbruck (spet) vzel pomembni točki Ljubljančanom

D'Alvise Reichel Chiodo Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Saša Despot
Telemach Olimpija v petem kolu drugega dela avstrijske lige Ebel gostovala pri Innsburcku in izgubila (4:3). Zmaji so vodili do 49. minute, potem pa so domači zabili kar tri gole v nekaj minutah. Sledi reprezentančni premor.

Zadnja tekma pred reprezentančno prekinitvijo je Telemach Olimpijo popeljala na Tirolsko. Čeprav je Innsbruck prvi del končal na prepričljivem zadnjem mestu in je bil tudi pred današnjim obračunom zadnji na lestvici spodnjega dela lige, pa naloga ni bila lahka. Zeleno-beli so se v tej sezoni že nekajkrat opekli z na papirju slabšimi tekmeci, nenazadnje pa imajo prav z Innsbruckom slabi izkušnji z zadnjih dveh tekem, ki so ju izgubili. Tokrat je bilo podobno, po vodstvu in boljši igri po dveh tretjinah so domači v zadnjih desetih minutah naredili preobrat in slavili za šele tretjo domačo zmago v sezoni. Če se zmaji v tej sezoni ne bodo uvrstili v končnico, bodo prav gotovo še dolgo objokovali izgubljene točke proti najslabši ekipi lige.

V 12. minuti so domači sicer povedli po hitrem protinapadu. A Olimpija je povsem nadzorovala dogodke na ledu, bila boljša, nevarnejša, a s preveč individualnimi napakami. V 16. minuti je Brock McBride po strelu Damjana Dervariča spremenil smer ploščku za izenačenje. Minuto pozneje je Matevž Erman zadel okvir vrat. V 21. minuti je imel priložnost Dervarič, a je bil vratar Patrick Machreich uspešnejši. V 37. minuti pa je po grobi napaki domače obrambe Chris d'Alvise le popeljal Olimpijo v vodstvo in zdelo se je, da so zmaji našli pravi ritem.

20 minut za pozabo

A nato se je začela tretjina, ki jo bodo želeli takoj pozabiti. Najprej je bil McBride v 45. sekundi sam pred vratarjem, a je ta njegov strel ubranil. Miha Verlič je v 43. minuti zadel prečko, v 47. minuti pa se je McBride sedem sekund pred koncem kazni za goste, namesto da bi plošček poslal na drugo stran igrišča, spustil v preigravanje, do ploščka so prišli domači in izenačili. Gol je dal Innsbrucku krila, hitro je sledil nov šok za Ljubljančane in v 51. minuti je Innsbruck vodil, v 56. pa je bilo na semaforju že 4:2. Kanček upanja je prinesel gol Jake Ankersta za 3:4, a so v zadnji minuti gostje še drugič na tekmi imeli preveč hokejistov na ledu, tako da ob igralcu manj niso imeli več možnosti, da bi skušali izsiliti vsaj podaljšek.

Ljubljančani lahko za izgubljenima točkama še toliko bolj žalujejo, ker sta neposredna tekmeca za dve mesti za končnico prav tako izgubila - Salzburg s prvouvrščenim Znojmom, madžarska Sapa pa nekoliko presenetljivo z Dornbirnom.

V ligi EBEL bo zaradi reprezentančnega premora - Slovenija bo naslednji teden nastopila na zadnji stopnji olimpijskih kvalifikacij na Danskem - zdaj skoraj 14-dnevna prekinitev. Tekme 6. kroga bodo na sporedu 13. februarja, Ljubljančani se bodo takrat spet pomerili s Tirolci, a na domačem ledu.

Liga EBEL, drugi del, 5. kolo:

Za uvrstitev od 7. do 12. mesta

Innsbruck : Telemach Olimpija 4:3 (1:1, 0:1, 3:1)
Bartlett (12), Pittl (49, 51), Höller (56); McBride (16), D'Alvise (37), Ankerst (58)

Orli Znojmo : Red Bull Salzburg 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Sapa Fehervar : Dornbirn 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)




 

 

 

 

Za uvrstitev od 1. do 6. mesta

Black Wings Linz : KAC Celovec 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
VSV Beljak : Graz 99ers 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

petek ob 19.15:
Medveščak Zagreb - Vienna Capitals (na odprtem drsališču na Šalati)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.