Šport
57 ogledov

Meeke v vodstvu, Ogier v jarku

Kris Meeke Citroen WRC po Finskem EPA
Britanec Kris Meeke (Citroen) vodi po prvi etapi relija za svetovno prvenstvo po Finski.

Na preizkušnji v okolici Jyväskyläja ima Kris Meeke pred sobotnim in nedeljskim nadaljevanjem dirke 18 sekund naskoka pred domačinom Jari-Mattijem Latvalo (Volkswagen), tretji je Belgijec Thierry Neuville (Hyundai).

Daleč v ozadju pa je svetovni prvak in vodilni v skupnem seštevku Sebastien Ogier. Prvi voznik Volkswagna je namreč tri "brzince" pred koncem dneva zdrsnil s ceste, dirkalnika sicer ni močno poškodoval, je pa obtičal v jarku. Šele po 16 minutah mu je vozilo uspelo spet spraviti na cesto, kar je seveda veliko preveč, da bi še lahko računal na dobro uvrstitev. Trenutno je celo izpadel iz prve petdeseterice skupnega seštevka relija.

"Moja napaka. Preveč ostro sem vzel ovinek in končal v jarku, žal pa prav tam ni bilo dovolj gledalcev, da bi mi hitro pomagali nazaj na cesto," je nezgodo, kakršna se mu sicer pripeti zelo redko, opisal Ogier.

Meeke: Še veliko dela

Precej bolj zadovoljen je bil Meeke, ki je sicer zadnjo hitrostno preizkušnjo v petek, Harju, ki jo dirkači odpeljejo po mestnih ulicah in parkih v Jyväskyläju, le sedmi. Toda razlike so bila majhne, skupno pa je Britanec obdržal lep naskok pred najbližjim Volkswagnovim zasledovalcem Latvalo. V boju za tretje mesto sta za zdaj Neuville (za vodilnim zaostaja 44 sekund) in tretji Volkswagnov voznik Norvežan Andreas Mikkelsen, ki ga od Belgijca loči le sekunda.

"Zelo dober dan. Res je, da so nekateri imeli težave, toda čaka nas še veliko dela. Na Finskem ni nikoli lahko, če ti za ovratnik diha Jari-Matti. Prepričan sem, da se bom tudi v nadaljevanju dostojno boril," je dejal Meeke.

Do konca relija po Finski, osme preizkušnje v sezoni, s katero se SP preveša v drugo polovico, je v soboto in nedeljo še 12 hitrostnih preizkušenj.

Čeprav bo Ogier težko prišel do točk v SP, bo ostal na skupnem prvem mestu, saj ima po prvih sedmih relijih precejšnjo zalogo. Na prvem mestu ima namreč 143 točk, najbližje pa je Mikkelsen z 92.

WRC, Finska (1. etapa):

1. Kris Meeke/Paul Nagle (VBr/Citroen DS3) 1:13:22,2
2. Jari-Matti Latvala/Mikka Anttila (Fin/VW Polo-R) +18,1
3. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Bel/Hyundai i20) 44,3
4. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger Nor/VW Polo-R) 45,4
5. Craig Breen/Scott Martin (Irs/VBr/Citroen DS3) 53,8
6. Hayden Paddon/John Kennard (NZl/Hyundai i20) 58,2
7. Mads Ostberg/Ola Floene (Nor/Ford Fiesta RS) 1:02,9
8. Ott Tänak/Raigo Molder (Est/Ford Fiesta RS) 1:14,4
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.