Šport
24 ogledov

"Menim, da smo na pravi poti"

košarka Saša Despot
Slovenski košarkarji so po podaljšku klonili proti Braziliji, a kljub porazu so bili zadovoljni z nekaterimi rečmi. "Zdaj moramo verjeti," pravi Domen Lorbek.

Slovenski košarkarji so bili zelo blizu zmage nad Brazilijo, a so v končnici tekme zapravili lepo prednost. Po podaljšku so nato z 88:84 slavili Južnoameričani. "Menim, da problem ni bil v končnici, ampak predvsem v igri prej, saj smo zaostajali že za 19 točk. Nismo imeli nadzora nad potekom igre in to so Brazilci znali kaznovati," je po drugi tekmi na pripravljalnem turnirju v Stožicah dejal Domen Lorbek.

košarka | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Ta je izpustil predhodni pripravljalni tekmi zaradi lažje poškodbe, tudi na tej tekmi je dobil udarec v nogo. A na srečo ni nič hujšega: "Skupil sem jo naravnost na mesto, kjer me je že prej bolelo. Ničesar nisem želel tvegati. A zagotovo bo vse v redu, gre le za udarec."

Dober teden pred začetkom svetovnega prvenstva v Španiji je kot največji minus izpostavil na trenutke brezglavo igro. "Tega si ne smemo več dovoliti. Proti Iranu se je še moč izvleči, proti ostalim ne bo šlo. Trenutno je velik plus dober met in energija, ki jo imamo. V to moramo zdaj verjeti."

Na dvoboju z Brazilci se je z 19 točkami, zadel je šest od osem metov za tri točke, izkazal tudi Klemen Prepelič. Ta s podobnimi predstavami vse bolj pridobiva na samozavesti: "Glede na to, da šest mesecev nisem okusil igre, je vsak zadet met, vsaka dobra poteza v obrambi vredna zlata. Če s tem pomagam še ekipi, sem še bolj srečen." 

"Gogi ni igral od aprila, Erazem zaradi poškodbe na SP ne bo nastopil, kar je bil za nas velik šok ... A kogar ni, brez njega se mora. Imamo dovolj kakovostnih igralcev, zmaguje ekipa in ne posamezniki. Proti Litvi in tokrat po Braziliji smo pokazali kar nekaj minut dobre igre, če nam to uspe sestaviti vseh 40 minut, lahko igramo z vsakim. Menim, da smo na pravi poti, treba je še nekoliko pridobiti na samozavesti. Igrati moramo hrabro," je pred potjo na Pirenejski polotok sicer zmerno optimističen Prepelič.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.