Šport
22 ogledov

Branilci na pomoč centrom

košarka Saša Despot
Po sinočnji zmagi proti Iranu slovenske košarkarje danes zvečer čaka bistveno težji zalogaj, saj se bodo pomerili z Brazilci (20.05), ki so se letos zbrali v popolni zasedbi in v Španiji odkrito ciljajo na medaljo.

"Malce bo potrebno zmanjšati število napak, saj jih je bilo proti Iranu še vedno preveč. Po visokem vodstvu smo se sprostili, kar so Iranci izkoristili in se nam s serijami trojk hitro približali. V bistvu smo mi sami naredili tekmo zanimivo," je bil po zmagi na prvi tekmi Telemachovega turnirja v Stožicah kritičen Jaka Klobučar, ki je ob odsotnosti Gorana Dragića ponovno odigral nosilno vlogo na mestu organizatorja igre.

Vstopnico za današnjo tekmo proti Braziliji si lahko zagotovite tudi s pomočjo Žurnala in Telemacha. Klobučar se zaveda, da bo treba dvigniti nivo igre. "Proti Braziliji se nam takšne stvari ne smejo dogajati. Še posebej pa bodo te zadeve pomembne na tekmah svetovnega prvenstva. Če pridemo do prednosti, potem moramo tekmo že pred končnico prelomiti v svojo korist in se izogniti nepotrebni napetosti," je dodal otrok Krke, ki se zaveda, da je v igri slovenske reprezentance še vedno preveč pomanjkljivosti: "V tranzicijski obrambi še nismo na nivoju, ki ga od nas zahteva selektor. Premalo smo zbrani v ključnih trenutkih in si prehitro želimo doseči koš."

Proti Brazilcem ne bo lahko

V sredo zvečer je slovensko javnost šokirala odpoved poškodovanega Erazma Lorbka, ki ga bo v Španiji pogrešal tudi Klobučar: "Skozi celotno pripravljalno obdobje smo na nek način hendikepirani na centrskih položajih. Predvsem se to pozna pri skoku, vendar pa to ne sme biti opravičilo. Košarka je igra pet na pet in svoj delež pod košem bomo morali opraviti tudi branilci ter na ta način pomagati našim centrom."

Tudi v dvoboju proti Braziliji bodo Klobučar in soigralci največ pozornosti posvečali lastni igri in se manj obremenjevali z močnim tekmecem: "Že od prve pripravljalne tekme se v glavni meri posvečamo našim predstavam in tako bo do začetka svetovnega prvenstva. Brazilija je izredno močna reprezentanca, ki ima kar nekaj igralcev svetovne kakovosti. Ne bo nam lahko, vendar ne smemo ponoviti napak iz prejšnjih tekem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.