Šport
32 ogledov

Partizan mora Klobučarju plačati 131.580 evrov

Jaka Klobučar Simon Maljevac
Košarkarski klub Partizan mora Jaki Klobučarju plačati 131.580 evrov zaostalih obveznosti iz pogodbe, ki jo je slovenski reprezentant z Beograjčani prekinil marca 2011.

Odločitev v korist Jake Klobučarja je sprejelo Mednarodno košarkarsko razsodišče (BAT). Slovenski branilec se je odločil za tožbo proti Partizanu, ker mu dolga niso izplačali v štirih obrokih, kot je bilo predvideno ob prekinitvi pogodbe.

Klobučar, ki se s slovensko reprezentanco pripravlja na Mundobasket, je leta 2010 prišel v Beograd, vodstvo kluba pa je nanj dolgoročno računalo in mu ponudilo triletno sodelovanje. Klobučar visokih pričakovanj ni izpolnil in je že pred koncem svoje prve sezone v srbski prestolnici zapustil črno-bele.

Partizan se ni držal dogovora

Na spletni strani BAT je zapisano, da je Partizan ob prekinitvi sodelovanja Slovencu dolgoval še 53.000 evrov. Ob prekinitvi pogodbe je bilo nato dogovorjeno, da se mora ta znesek izplačati v naslednjih dveh mesecih, v nasprotnem primeru bi klub moral igralcu izplačati kar 200.000 evrov. Ker denarja ni bilo, je Klobučar zahteval svoje, BAT pa mu je dodelil 131.580 evrov.

Nekateri srbski mediji poročajo, da naj bi dogovorjena letna plača Klobučarja znašala kar 200.000 evrov, drugi navajajo 130 tisočakov na leto. Eden od problemov Partizanovih financ je prav njihova nepreglednost, medtem ko dolgoletni trener košarkarjev in predsednik JSD Partizan - kontroverzni Dule Vujošević - pogosto zatrjuje, da njegovi varovanci igrajo za "štipendije".

Eni v temi, drugi so stavkali

Pri Partizanu se trenutno ukvarjajo s hudimi finančnimi težavami. Košarkarji, ki jim klub dolguje veliko izplačil za lansko sezono, so na začetku priprav doživeli tudi neprijetno presenečenje, saj so jih v dvorani Pionir, zaradi neplačanih računov za elektriko, čakale ugasnjene luči, izključena klima ter dvignjeni koši.

Tudi nogometaši se pritožujejo zaradi pomanjkanja denarja in so se pred dnevi prvič v 70-letni zgodovini kluba odločili za stavko. Član nogometnega moštva črno-belih je od začetka te sezone tudi slovenski reprezentant Branko Ilić.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:24 30.avgust 2014.

    Kolker so Srbi pri denarju , je najboljše , da mu dajo kar cel klub !