Šport
22 ogledov

Stavka nogometašev, košarkaši v temi in brez košev

hala Pionir KK Partizan ugasnjene luči trening Facebook
V beograjskem Partizanu vlada kaos. Nogometaši stavkajo, košarkaši pa so del treninga opravili brez razsvetljave in košev.

Prvič v sedem desetletij dolgem obstoju nogometnega kluba Partizan so se nogometaši odločili, da bodo svoje pravice skušali izsiliti s stavko. Kapetan črno-belih Saša Ilić se je v preteklih dneh pogajal s klubskim vodstvom, a po sestanku v torek popoldne je potrpljenja pri igralcih zmanjkalo in ekipa je odklonila treniranje, poroča B92.

Vsi zaposleni v klubu, tudi nogometaši, že več mesecev čakajo na plače. Do naslednjega transferja ni videti možnosti, da bi se klubska blagajna napolnila. Iliću naj bi uprava ponudila, da v tem tednu vsem igralcem izplača 35.000 dinarjev (okrog 300 evrov) in enako vsoto prvega septembra, kar je seveda izdatno manj, kot znašajo dolgovi.

Predsednik Partizana Dragan Đurić in trener Marko Nikolić nista bila dosegljiva za komentar. Tiskovna predstavnica kluba Biljana Obradović je medijem sporočila le, da se bo srbski podprvak v toku dneva oglasil z izjavo za javnost. Član Grobarjev je od te sezone tudi slovenski reprezentant Branko Ilić.

Vujošević spet nad politike

Tudi košarkaše počasi lovijo neplačani računi. Zaradi neplačevanja elektrike so črno-bele v hali Pionir v torek pričakale ugasnjene luči, dvignjeni koši in izključena klima. Po slabe pol ure treninga so se pogoji vendarle normalizirali, a vsem je jasno, da v klubu, ki domuje v beograjski Humski 1, ni vse tako, kot mora biti.

Trener košarkarskega moštva Partizana in predsednik JSD Partizan, Duško Vujošević, je ponovno poudaril, da se črno-beli nahajajo v katastrofalni finančni situaciji, spet pa ni pozabil zagovarjati svoje teze, da je Crvena zvezda deležna večje pozornosti oblasti kot njegov Partizan. 

"Tega si nismo zaslužili"

"Srečo imajo očitno lahko le izbranci, mi nismo med njimi, zato pač delamo v takšnih pogojih - v temi, brez košev in klime. Treniramo lahko le občutek za dribling in igro brez žoge oziroma meta na koš. Všeč mi je, da lahko novinarji vidite, v kakšnih pogojih delamo. Že tako smo bili eden najbolj revnih klubov Evrolige, sedaj bomo očitno še eden najbolj revnih klubov v ABA ligi. Z našimi rezultati si tega nismo zaslužili, a očitno to ni pomembno za nekatere predstavnike oblasti, ki denar plasirajo, kamor želijo," je novinarjem v hali Pionir dejal Vujošević.

"Že v preteklosti sem govoril o problemih kluba, a smo lansko sezono uspeli izpeljati z zanosom in ljubeznijo. A tudi trebuh mora biti poln, da je lahko duša potem 'lačna'. Partizan je imel v preteklosti takšne rezultate, da bi moral svoje uspehe spremeniti v kakšno infrastrukturo. A smo pač tu, kjer smo," je za srbske medije še dejal trofejni črnogorski trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.