Šport
16 ogledov

Udaril Bezjaka, ostal brez službe

Bezjak Trajković Partizan Ludogorec rdeči karton Youtube
Vodstvo nogometnega kluba Partizan se je odločilo, da na branilca Branislava Trajkovića, ki se je "izkazal" z neumnostjo na tekmi kvalifikacij Lige prvakov proti Ludogorcu, ne bo več računalo.

Srbski podprvak Partizan v prihodnji sezoni ne bo igral v Ligi prvakov, velik del krivde za to pa nosi Branislav Trajković. 24-letni centralni branilec je ob koncu prvega polčasa, pred očmi glavnega sodnika, z roko v obraz udaril slovenskega reprezentanta Romana Bezjaka in bil upravičeno izključen. Pred tem sta se glavna akterja malce sporekla, a je Slovenec očitno ohranil precej bolj mirne živce.

Da bi bila zadeva še slabša, je izključitev prišla v najbolj nepravem trenutku. Prva tekma v Razgradu se je končala brez golov, Bolgari pa so po dobrih dvajsetih minutah na stadionu JNA vodili že z 0:2. Nato pa so domači stopili na plin in z dvema goloma Petra Škuletića izid poravnali. Ko se je zdelo, da bo Partizan povsem prevzel nadzor nad igro, pa je sledila neumnost Trajkovića, ki si jo lahko ogledate na zgornjem posnetku (od 1:20 naprej). Da bi bila stvar še bolj nesprejemljiva za navijače črno-belih, je bil prav Trajković strelec avtogola, s katerim je Ludogorec povedel. Do konca tekme je ostalo pri izidu 2:2 in Bolgari so napredovali zaradi golov v gosteh.

Po tekmi brez izjav

Nekdanji nogometaš Vojvodine po tekmi ni želel dajati izjav sedmi sili, zato pa je danes odločno "spregovoril" klub. Trajkovića pri Partizanu niso prijavili za nastopanje v srbskem državnem prvenstvu, ob tem pa je bil prestavljen na "transfer listo" in bo po vsej verjetnosti zapustil Partizan, saj trener Marko Nikolić nanj očitno ne računa več. Nikolić je že po sredini tekmi dejal, da je prav izključitev Trajkovića odločila potnika v naslednje kolo.

Partizan je tako ostal brez "play-offa" za Ligo prvakov. Z izločitvijo bolgarskega prvaka bi si Srbi že zagotovili nastopanje v skupinskem delu Evropske lige, kar bi klubu prineslo okrog štiri milijone evrov. Uvrstitev v Ligo prvakov bi se seveda še bolj bogato poplačala. 

Nikolić pripeljal "pol Vojvodine"

Trajković, 190 centimetrov visoki branilec, je v klub prišel pozimi, skupaj s trenerjem Nikolićem, iz novosadske Vojvodine. Nikolić je s seboj v Beograd pripeljal še dva nogometaša, a je Vojvodina kljub temu uspela osvojiti pokalni naslov, kar je bila prva klubska lovorika za "Lale" po dolgem obdobju.

Partizan je bil pred prihodom Nikolića šest let zapored državni prvak, lani pa ga je prehitela Crvena zvezda pod vodstvom Slaviše Stojanovića. Zvezda letos ne nastopa v evropskih tekmovanjih zaradi suspenza Uefe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.