Šport
53 ogledov

Dedić prva želja Zvezde

Slovenija Švica Zlatko Dedić Boštjan Tacol
Crvena zvezda še vedno išče udarnega napadalca, prva želja naj bi bil izkušeni slovenski reprezentant.

Primorski napadalec, ki se mu je junija iztekla pogodba z nemškim drugoligašem Dynamom iz Dresdna, bi se tako v taboru Crvene zvezde lahko pridružil reprezentančnemu kolegu Nejcu Pečniku, ki je pred kratkim obnovil sodelovanje s srbskimi prvaki.

Srbske Večernje novosti namreč trdijo, da je 30-letni Zlatko Dedić prva tarča kluba z beograjske Marakane. Lani je pod vodstvom Slaviše Stojanovića za Zvezdo igral tudi slovenski branilec Dejan Kelhar.

Visoke finančne zahteve

Kot pišejo Večernje novosti, naj bi bile glavni problem pri podpisu pogodbe z Dedićem njegove visoke finančne zahteve. Rdeče-beli mu namreč lahko ponudijo le 10.000 evrov mesečno, dodajajo srbski kolegi. Kljub temu pa je prestop verjeten, saj Dedić sodeluje z menedžersko agencijo LIAN Sports, ki zastopa tudi številne druge nogometaše Zvezde.

Ena od opcij naj bi bila tudi, da bi strelec odločilnega gola za Slovenijo na tekmi dodatnih kvalifikacij za SP 2010 proti Rusiji v Beogradu ostal le šest mesecev, nato pa bi se preselil v Azijo. Prihod Dedića pa ima še en pogoj: klub mora najprej prodati napadalca Đorđeja Rakića, ki je že celotno poletje na izhodnih vratih Marakane.

Udarni tandem Jović - Dedić?

Tridesetletni Dedić je lani za Dynamo dosegel šest golov in tri asistence na 31 tekmah. Pred tem je igral tudi za Parmo, Empoli, Cremonese, Piacenzo in Bochum. Dedić bi novemu trenerju Nenadu Lalatoviću nudil dostojno zamenjavo za Dragana Mrđo, ki je odšel po lanski šampionski sezoni. Zvezda ima sicer še enega izredno perspektivnega mladega napadalca - Luko Jovića.

Komentarjev 2
  • Sa Jo 09:05 02.avgust 2014.

    Večernji list je hrvaški, bimbo si pa ti :P

  • Avatar care
    care 08:24 02.avgust 2014.

    Večernje novosti je hrvaški časopis ne pa srpski,bimboti.