Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Enakovreden v igri, v glavi ne

Tomislav Ternar si nekoč želi nastopiti na turnirju za Grand slam. Žurnal24 main
Teniški dvoboji Slovencev so se v Pescari končali v četrtfinalu. Tomislav Ternar se je dobro upiral tretjemu nosilcu Matteu Marraiu, a je kljub temu moral položiti orožje.

Seveda sem zadovoljen s tem turnirjem in tudi s tem, da sem bil poklican in sem lahko zastopal Slovenijo.

Tomislav Ternar

Tomislav Ternar se je v četrtfinalu Sredozemskih iger dobro upiral tretjepostavljenemu Matteu Marraiu. Italijan, ki je na lestvici ATP uvrščen na 293. mesto, je 18-letnega Slovenca ugnal s 6:2 in 6:4. Glede na to, da je Ternar le 1016. igralec sveta, je bil dvoboj precej izenačen.

Kako bi ocenili četrtfinalni dvoboj?
V četrtfinalu sem igral precej slabše kot v drugem kolu. Žal se je tako izteklo. Morda tudi zaradi navijačev, ki so bili seveda na njegovi strani. Bil je pač boljši, sam pa nisem pokazal vsega kar znam. Zasluženo je zmagal in lahko mu le čestitam. V prvem nizu morda nisem dovolj tvegal. Tudi sam sem imel priložnost za odvzem njegovega servisa, vendar mi ni uspelo.

Je bilo kaj možnosti za presenečenje?
V drugem nizu sem dvignil svoj nivo igre, delal sem manj napak. Tudi on je malce popustil, vendar danes vseeno nisem bil ta pravi.

Razlika med Ternarjem in višje uvrščenimi tenisači je predvsem v izkušnjah. © STA

Je teh 720 mest na lestvici velika razlika? Na igrišču se to pravzaprav ni videlo ...
V igri ni velike razlike, v glavi pa je. Bil je toliko bolj izkušen, pozna se mi, da ne igram veliko takšnih dvobojev. Izkušnje bom pridobil tudi s takšnimi turnirji in predvsem z leti. On je v odločilnih trenutkih zaigral tako, kot je bilo potrebno, jaz pa ne. Tudi sam sem videl razliko na lestvici in pri meni se je pojavila nekakšna blokada. To je odločilo.

Kaj pomenijo mlademu športniku Sredozemske igre?
Seveda sem zadovoljen s tem turnirjem in tudi s tem, da sem bil poklican in sem lahko zastopal Slovenijo. To je zdaj del moje kariere in upam, da bom čez štiri leta lahko spet nastopal na Sredozemskih igrah. Menim, da je moj dosežek realen.

To verjetno ni vaš edini cilj. Pred kratkim sta dva Slovenca zaigrala na glavnem turnirju v Wimbledonu. Si želite kaj podobnega doseči tudi vi?
Seveda. Zaradi tega tudi profesionalno igram tenis. Vsekakor bi čez štiri leta raje igral v Wimbledonu kot pa na Sredozemskih igrah.

Kaj je vaša najljubša podlaga?
Nikoli na primer še nisem igral na travi. Nastopal sem na trdih podlagah, na betonu, verjetno pa je moja najljubša podlaga pesek, saj na njem največ treniram in igram.

Kdaj vas lahko torej pričakujemo na Roland Garrosu?
Popolnoma vseeno mi je kdaj, želim si le, da bi se to nekoč le zgodilo.

Si morate potovanja in prebivanja v različnih mestih zdaj še kriti sami?
Da. Trenutno je tako, vendar imam kar nekaj pokroviteljev, ki mi stojijo ob strani. Tu in tam mi pomaga tudi klub, večinoma pa stroške krijem sam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.