Šport
113 ogledov

Mešana ekipa druga v Hinterzartnu

maja vtič Reuters
Katja Požun, Maja Vtič, Nejc Dežman in Matjaž Pungertar so Sloveniji na poletni veliki nagradi v nemškem Hinterzartnu na tekmi mešanih ekip priskakali drugo mesto.

Zmagala je Japonska (907,6), za katero so skakali Sara Takanaši, Juki Ito, Noriaki Kasai in Juta Vatase, druga je bila Slovenija (883,6) tretja pa bila Nemčija (873,3).

Poletna velika nagrada v smučarskih skokih se je v petek začela s tekmo v ženski konkurenci, ki jo je dobila Kanadčanka Alexandra Pretorius, uspešni pa sta bili tudi Katja Požun in Maja Vtič, ki sta končali na tretjem oziroma četrtem mestu. Obe sta na današnji tekmi mešanih ekip ponovili dobre nastope, s pomočjo Nejca Dežmana in Matjaža Pungertarja pa sta Slovenijo popeljali tik pod vrh.

Jutri štirje Slovenci

Poletna VN se bo v Hinterzartnu nadaljevala v nedeljo, ko bo ob 12. uri na sporedu tekma v moški konkurenci. Na njej bodo nastopili tudi štirje Slovenci. Peter Prevc je imel nastop že zagotovljen, Pungertar, Rok Justin in Dežman pa so bili uspešni v kvalifikacijah.

Brez nastopa na uvodni moški tekmi poletne velike nagrade Mednarodne smučarske zveze (Fis) sta ostala Tomaž Naglič s 43. mestom v kvalifikacijah ter Andraž Pograjc z 49., medtem ko je žirija tekmovanja Jako Hvalo diskvalificirala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.