Šport
23 ogledov

Messi izgubljen kot Wally

Messi kot Wally el Clasico Real Madrid Barcelona Youtube (PrtSc)
Obračun velikanov španskega prvenstva, ki ga je prepričljivo dobil Real Madrid (3:1), je predmet številnih analiz, komentarjev in tudi šal. Glavni akter enega od zabavnih animiranih filmov je tudi najboljši nogometaš zadnjih let - Lionel Messi.

Argentinski zvezdnik Lionel Messi je na sobotnem El Clásicu lovil rekord Telma Zarre, ki je v La Ligi zabil 251 zadetkov. Lepše lokacije, kot je domovanje madridskega Reala, si "La Pulga" za postavljanje novega mejnika ne bi mogel želeti. Argentinec je v imel v prvem polčasu dve priložnosti, a ga je pri obeh ustavil domači vratar Iker Casillas.

V drugem delu je bil štirikratni najboljši nogometaš na svetu skorajda neopazen, njegovi prodori in lucidna vtekanja so izostali, tako da je Messi, ki je po odhodu Xavija Hernándeza in Andrésa Inieste z igrišča nosil tudi kapetanski trak, ostal pri 250 prvenstvenih zadetkih.

Ostri tudi Urugvajci

Na račun Messijeve "nevidnosti" so se pošalili tudi avtorji animiranega filma, ki so Argentinca primerjali z Wallyjem. V kratkem filmu so strnili tudi nekatere vrhunce prvega srečanja, ki ga je Barcelona izgubila v letošnjem prvenstvu (3:1). Messi je v preteklosti na kritike vedno odgovoril z novimi zadetki in rekordi, tudi tokrat bo najbrž še bolj motiviran, da popravi vtis. 

Nekaj kritik na račun Messija so zapisali tudi v urugvajskem tisku, ki je tokratni obračun večnih rivalov spremljal še bolj podrobno zaradi debija njihovega zvezdnika Luisa Suáreza. Najbolj oster je bil novinar El Observadorja Marcelo Decaux: "Messi ni niti enkrat podal Suárezu. Tudi ostali soigralci mu niso kaj prida pomagali. To ni slog igre, ki bi mu ustrezal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.