Šport
17 ogledov

Michaelu Phelpsu grozi odvzem kolajn

michael phelps london Reuters
Ne svetovni splet so nekaj dni prezgodaj pricurljale fotografije Michael Phelpsa, na katerih pozira s torbico znamke Louis Vuitton. Zaradi strogih pravil mednarodnega olimpijskega komiteja Američanu grozi odvzem kolajn iz Londona.

Pravila mednarodnega olimpijskega komiteja so jasna. Športniki v času olimpijskih iger (18. julij - 15. avgust) ne smejo oglaševati neolimpijskih sponzorjev. To je razjezilo nekatere ameriške športnike, ki so svoje nezadovoljstvo izrazili preko socialnega omrežja twitter.

michael phelps reklamni spot louis vuitton | Avtor: Youtube Youtube
Pravila mednarodnega olimpijskega komiteja so zastavljena tako, da ščitijo interese enajstih podjetij (med njimi so VISA, Coca-Cola in McDonald's), ki so znatno pripomogli k olimpijskemu proračunu. V obdobju štirih let je vsaka izmed korporacij za sponzoriranje poletnih in zimskih olimpijskih iger namenila približno 100 milijonov dolarjev.

Ker Louis Vuitton ni uradni sponzor olimpijskih iger, Phelpsu grozi celo diskvalifikacija, saj se je plavalec v času tekmovanja v Londonu pojavil v reklamnem spotu francoske modne znamke. Vsi vpleteni zanikajo, da so fotografijo namerno objavili prej - prvič jo je bilo moč zaslediti že 13. avgusta -, a škoda je bila že narejena. Sedaj je na potezi mednarodna olimpijska zveza.

Komentarjev 2
  • allstarr111 16:25 19.avgust 2012.

    Sleve ne rabi več, denarja pa nikol ne manjka, tem ki so slavni in bogati je smešno kako jim je nekdo pripravljen plačat par 100.000 da jih lahko slika ko ležijo v banji.

  • stela 16:17 19.avgust 2012.

    No, to bi pa bla škoda.....očitno je postal požrešen slave in denarja....