Šport
8 ogledov

Miller: "Prva prioriteta je, da se ne ubijem"

Miller Kitzbühel superveleslalom superkombinacija svetovni pokal EPA
Ameriški smučar Bode Miller je izrazil veliko spoštovanja do zahtevne olimpijske smukaške proge v Sočiju.

Američan Bode Miller, ki se je na treningu smuka na Rdeči poljani izkazal z dvema najboljšima časoma, čuti spoštovanje do zahtevne olimpijske proge. Po njegovih besedah je proga, na kateri je danes grdo padel slovenski smukač Rok Perko, "j....o resna"

Takšne "komplimente" Miller običajno prihrani le za legendarne proge, kot sta tisti v Kitzbühlu in Wengnu, dodaja francoska tiskovna agencija AFP. Kot je povedal po treningih, je potrebno imeti na 3,5-kilometrski progi Roza Hutor popolno zbranost in jeklene živce ter napasti na vse ali nič.

"Zamisel je, da si nepremagljiv," je o tem, kako pristopiti k olimpijskemu smuku, še povedal ameriški as, ki je na prejšnji igrah v Vancouvru v tej disciplini osvojil bronasto medaljo, poleg tega pa še zlato v superkombinaciji in srebro v superveleslalomu.

Po današnjem treningu, kjer je bil znova prvi s 66 stotinkami sekunde prednosti pred dobitnikom srebrne medalje z zadnjega olimpijskega smuka, Norvežanom Akslom Lundom Svindalom, pa je Miller povedal, da je proga "zelo zahrbtna". "Če nisi povsem zbran in pazljiv, te lahko ubije," je prepričan.

"Tako prekleto hitra je in sneg je tako trd, da zagotovo ne želiš žrtvovati pritiska robnikov in možnosti dodatnega pritiska na smuči v zameno za bolj aerodinamično držo. Proga povsod kaže zobe; na vrhu je agresivna, hitrosti so zelo visoke, polna je grbin in nagibov; kjerkoli se lahko zatakneš," je dodal.

"Prva prioriteta je bila, da se ne ubijem, druga pa, da popravim včerajšnjo napako na vrhu Medvedjega skoka," pa je Miller dejal glede nalog za današnji trening, na katerem sta tretje in četrto mesto osvojila italijanska reprezentanta Peter in Werner Fill, ki sta za njim zaostala že več kot sekundo.

Po nesrečnem padcu Roka Perka bo na nedeljskem smuku Slovenijo zastopal le mladi Mariborčan Klemen Kosi, za katerega bo to olimpijski prvenec. Poleg Millerja in Svindala med favoriti za zmago poznavalci omenjajo še švicarskega veterana Didierja Defaga, ki je bil na današnjem treningu 10., medtem ko med mlajšimi smukači stavijo na Švicarja Patricka Künga in Avstrijca Matthiasa Mayerja.

Komentarjev 2
  • marko 15:00 08.februar 2014.

    Perko je car.imel je samo smolo danes,poglejte njegov rezultat do padca,,bolši kot Bodija če ne bi danes padu 100m pred ciljem bi bil prvi Rok kapo dol žeilm ti čim prej da okrevaš.

  • Trovlak 14:32 08.februar 2014.

    Bode Miller NI ŠTEDIL (?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!) z besedami? Pa porkamadona, kdo piše ta skropucala, si tudi za deci mrzle vode ne bi smel zaslužiti!