Šport
9 ogledov

Miniji še naprej dominirajo

Orlando Terranova Mini Dakar 2015 EPA
Na vzdržljivostnem reliju Dakar tudi po sedmih etapah pri avtomobilistih na vrhu ni nobene spremembe. Še sedmič je zmagal eden od dirkačev v Minijih, na preizkušnji od Iquiqueja v Čilu do Uyunija v Boliviji je bil najboljši Argentinec Orlando Terranova.

Za Orlanda Terranovo je bila današnja etapna zmaga tretja letos, skupno pa je na četrtem mestu. Še vedno je prvi njegov moštveni sotekmovalec Katarec Nasser Al-Attiyah, ki je bil danes sicer le sedmi, izgubil pa je tri minute v primerjavi z danes šestouvrščenim Južnoafričanom Ginielom de Villiersom. Argentinec je na 321 km dolgi etapi danes premagal Savdijca Yazeeda Alrajhija (MIni) in Nizozemca Bernharda ten Brinkeja (Toyota).

Odmor za motocikliste

Na reliju Dakar so v soboto tekmovali samo dirkači v avtomobilih, medtem ko so imeli motociklisti, med katerimi je slovenski predstavnik Miran Stanovnik na motociklu KTM po šestih etapah na 37. mestu, prost dan.

Dakar 2015, 7. etapa (Iquique - Uyuni, 321 km):

Avtomobilisti:
1. Orlando Terranova/Bernardo Graue (Arg/Mini) 3:31:18
2. Yazeed Alrajhi/Timo Gottschalk (Sav/Nem/Toyota) + 2:20
3. Bernhard ten Brinke/Tom Colsoul (Niz/Bel/Toyota) +2:28 
4. Krzysztof Holowczyk/Xavier Panseri (Pol/Fra/Mini) +2:57
5. Nani Roma/Michel Perin (Špa/Fra/Mini) +4:02
...

Skupni vrstni red:

1. Al-Attiyah/Baumel 23:11:50
2. De Villiers/Von Zitzewitz +8:14
3. Alrajhi/Gottschalk +21:16
4. Holowczyk/Panseri +54:02 
5. Ten Brinke/Colsoul +57:03
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.