Šport
21 ogledov

Malysz bežal iz gorečega vozila

Adam Malysz EPA
Nekdanji poljski zvezdnik v smučarskih skokih Adam Malysz je na dramatičen način predčasno končal nastope na letošnjem reliju Dakar.

Kakšnih 35 kilometrov pred ciljem druge etape relija Dakar v argentinskem San Juanu se je Poljaku iz neznanih razlogov vnelo vozilo, a na srečo jo je Adam Malysz odnesel brez posledic. Kot poroča spletna stran sport.pl, je ogenj v avtomobilu izbruhnil tako nenadno, da Malysz ni mogel rešiti niti potnega lista.

"Velikanska nesreča," je Malysz zapisal na facebooku, kjer je pisal tudi o "katastrofalni eksploziji". "Skušal sem ustrezno reagirati, a je bilo vozilo takoj v plamenih. Sem žalosten in razočaran," je še dejal Poljak, ki si želi zmagati tudi v reliju.

Sedemintridesetletni Malysz je skakalno športno pot sklenil leta 2011. V karieri je zmagal tako v skupnem seštevku svetovnega pokala kot tudi na novoletni turneji. Na olimpijskih igrah se mu je najvišje mesto vselej izmikalo, osvojil pa je tri srebrne in eno bronasto medaljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.