Šport
66 ogledov

''Mislim, da sem v športu dosegla vse''

tina maze kolajna soči olimpijske igre Reuters
Olimpijsko prvakinjo v smuku in veleslalomu Tino Maze so po prihodu iz Sočija slovesno dočakali na zagrebškem letališču Pleso skupaj s hrvaškim osvajalcem srebrne kolajne Ivico Kostelićem. Ob tem je Mazejeva dejala, da je "lepo končati olimpijsko kariero v družbi prijateljev".

Dvakratna dobitnica zlatih kolajn je novinarjem potrdila, da so bile v Sočiju njene zadnje olimpijske igre. "Mislim, da sem v športu dosegla vse, kar si neki športnik lahko želi in zastavi. Počutim se izpopolnjena. Niti ne razmišljam, da bi ostajala v športu do naslednjih olimpijskih iger," je poudarila Mazejeva. Dodala je, da nima več nobenih športnih ciljev, ker jih je izpolnila na olimpijskih igrah.

Zaveda se pomena dveh zlatih odličij. "Medalje v športu so zelo težko dosegljive. Veliko športnikov si jih želi in moraš biti vrhunski, da jih osvojiš. Zlato je zlato. Dejstva so takšna, da je zmagati najtežje," je ocenila. Zlata kolajna v smuku je bila težje dosegljiva in nepričakovana. "Ko smo osvojili prvo medaljo, je vsem padel kamen od srca. Druga pa je bila druga in je bila v moji disciplini. Bilo jo je lažje doseči."

Kot je priznala, se je po slalomu v Sočiju počutila grozno. ''Letos imam v slalomu težave, ne najdem pravega ritma, na preveč tekmah nisem nastopila, kot bi morala. To mi manjka, upam, da bom do konca sezona lahko boljša v tekmi ali dveh."

tina maze ekipa mauro pini andrea massi | Avtor: Facebook Facebook

Kolajna Prevca sprožila verižno reakcijo

Izpostavila je izjemno vzdušje v slovenski reprezentanci, ki se je začelo takoj po prvi osvojeni kolajni Petra Prevca. Najbolj sta jo navdušili Teja Gregorin in Vesna Fabjan, energija pa se je potem verižno prenašala na vse člane reprezentance. Pričakuje, da bo nadaljevanje smučarske sezone v svetovnem pokalu veliko lažje, ker je bil večji del sezone podrejen olimpijskim igram v Sočiju.

"Čakanje na olimpijske igre me je ubijalo, zato v svetovnem pokalu nisem pokazala vsega, kar bi si želela. Za zaključek sezone pa smo naredili lep val in upam, da bomo deskali do konca," je napovedala. Vzela si bo dan premora z družino in potem nadaljevala na tekmo svetovnega pokala v Crans Montani.

V Zagrebu se je počutila kot doma

Sprejem v Zagrebu, ki ga je za hrvaško in slovensko reprezentanco organiziral hrvaški olimpijski komite, je doživela kot nekaj izjemno lepega tudi zato, ker je bila ob svojem vzorniku Ivici Kosteliću. Obenem je dejala, da se počuti, kot da bi prišla domov, ker so jo pričakali slovenski novinarji in tudi nekaj deset slovenskih navijačev. Na vprašanje, ali je sploh imela čas, da bi proslavila dve zlati kolajni, je odgovorila, da je slavje čutila "znotraj", in z roko kazala na prsi.

"Slavje je, ko narediš tisto, kar si delal celo življenje, potem pa ne potrebuješ ničesar več. Slavje je tukaj in se počutiš popolno," je odgovorila Mazejeva, ki se je z zlatimi črkami zapisala v zgodovino slovenskega alpskega smučanja in športa nasploh. Mazejevi so čestitali tudi vsi hrvaški gostitelji, s predsednikom hrvaškega olimpijskega komiteja Zdravkom Matešo na čelu.

Komentarjev 6
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 07:04 01.marec 2014.

    V športu že mogoče,v komunikaciji z ljudmi ji pa še veliko manjka,saj očitno Makaronar slabo vpliva nanjo in na njeno obnašanje do ostalih prisotnih!!

  • zlatane 19:53 25.februar 2014.

    moje mnenje je, da je mateja tedaj kot mlada dobra smučarka morala vztrajati, da se zadeve uredijo in fertik, ker potem so smučarji živeli kmalu tudi boljše. tina je ustanovila svojo ekipo, bila eda redkih, ki je dejansko uspela in ...prikaži več si res zasluži čestitke. žurnalček, sprejmi ali pusti to kar trdim, tino imam raje. mateja pa bi lahko malo manj poslušala njeno uspešno mater, imela bi lepšo športno statistiko, ko bi v nekaj naslednjih letih napolnila svoje vetrine s še kar nekaterimi medaljami...

  • Žurnalček 11:11 25.februar 2014.

    Kaj ko bi raje svoje nezadovoljstvo vrgel na Vogrinca in Elan !