Šport
93 ogledov

Mlade Mariborčanke izgubile proti Poljakinjam

NKBM Branik twitter Slovenia Volleyball
Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj doma izgubile proti poljski ekipi Devolopres SkyRes Rzeszow z 1:3 (-22, 23, -23, -22).

Nova KBM Branik v prvi tekmi proti favoriziranim Poljakinjam ni napravila presenečenja, a se še zdaleč ni osramotila. Bila je povsem enakovreden tekmec, za uspeh sta ji zmanjkala nekoliko boljši sprejem in večja zbranost v končnicah nizov, v katerih so bile gostje boljše predvsem v bloku. Iza Mlakar je spet pokazala fantastično predstavo, z 31 točkami je bila daleč najučinkovitejša igralka tekme, Sara Najdič se je izkazala s servisi, v statistiko je vpisala tudi tri ase, trener Samo Miklavc pa je najbrž pogrešal kakšen blok več, za katerega bi zagotovo poskrbela Saša Planinšec, če ne bi pred sezono Maribor zamenjala za Dresden.

Slovenske prvakinje so tekmo začele brez strahu. Z dobrimi servisi Najdičove so ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:5, nato pa so se začele težave pri sprejemu. Predvsem je imela s servisi tekmic probleme Anita Sobočan, tudi druge sprejemalke pa niso blestele in prednost gostiteljic je hitro skopnela. Gostje na krilih razpoloženih Srbkinj Jelene Blagojević in Adele Helić so prevzele pobudo, domače so sicer še držale korak, a do konca niza Poljakinj niso ujele.

V drugem nizu so Miklavčeve varovanke popravile sprejem, kar je imelo velik pomen tudi v igri v napadu. Iza Mlakar je prejemala dobre žoge, ki jih je spretno izkoriščala. V nizu je dosegla kar deset točk in bila najzaslužnejša, da so Mariborčanke najprej držale korak s tekmicami, v končnici pa jih tudi porazile.

Zelo dobro je Novi KBM Braniku kazalo tudi v tretjem nizu. Mlakarjeva je še vedno zbirala točke v napadu, posledica njene učinkovitosti je bilo vodstvo 16:12 ob drugem tehničnem odmoru. Toda nato so se tudi v njeno igro prikradle napake, Magdalena Hawrilowa je nekajkrat dobro posredovala ob mreži in v končnici so gostje Mariborčanke najprej ujele, nato pa tudi prehitele.

Izenačena igra se je nadaljevala v tretjem nizu, a le do prvega tehničnega odmora. Po njem so gostje pobegnile, povedle s 15:9, Štajerkam se je obetal zanesljiv poraz. A predale se niso, po zaostanku 13:19 so se z dobrimi servisi približale, v končnici celo izenačile na 22:22, toda zadnje tri točke so pripadle gostjam, ki so si tako pred povratno tekmo, ki bo v soboto v Rzeszowu, priigrale prednost.

Toda Mariborčanke so verjetno uvidele, da se s Poljakinjami da igrati, z izboljšavo sprejema in z večjo zbranostjo v končnicah jih tudi premagati ter se po zlatem nizu uvrstiti med evropsko elito.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice