Šport
3592 ogledov

Mladi Slovenec na domačih tleh do naslova evropskega prvaka

Maks Benko Twitter
Maks Benko v Podčetrtku do naslova mladinskega evropskega prvaka.

Maks Benko je na tekmovanju v Podčetrtku osvojil naslov mladinskega evropskega prvaka v biljardu v disciplini desetka. Uspeh je še toliko večji, saj je 13-letni Ljubljančan slavil v konkurenci do 17 let, so sporočili z Biljard zveze Slovenije. V finalu je ugnal Nemca Felixa Foglerja s 6:5.

Uspeh je lepo zakrožil še Maj Badovinac, ki je osvojil 3. mesto in svojo prvo kolajno na tovrstnih tekmovanjih. V slovenskem polfinalu ga je ugnal prav Benko, ki je bil pred tem bronast že v disciplini 14+1. Do konca tekmovanja sta sicer na sporedu še dve posamični disciplini, kjer bo Benko vnovič med favoriti, in ekipna tekma.

"Maks je najmlajši mladinski evropski prvak v zgodovini in prav v vseh disciplinah kandidira za kolajne. Gre za redek talent, ki ga imamo. Z zmago si je priigral tudi neposredno vozovnico za mladinsko svetovno prvenstvo, ki bo oktobra v Avstriji," pa je ob uspehih za STA povedal predsednik Biljard zveze Slovenije Mitja Gradišnik.

Thermana Laško, Biljardna zveza Slovenije, Biljard PROMO Uporabno Šport, ki uči pomembnih življenjskih vrlin

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.