Šport
28 ogledov

''Mnenje ljudi se oblikuje že pred tekmo''

Del Bosque Španija Kitajska prijateljska tekma novinarska konferenca EPA
Španski selektor Vicente Del Bosque se ne ozira na kritike tistih, ki so obsodili njegov izbor nogometašev na obračunu z Italijo. Španija je na prvi tekmi izvlekla remi, Del Bosque pa razume zaskrbljenost španskih navijačev.

''Naša naloga je, da igramo bolje in spremenimo mnenje ljudi,'' je povedal španski selektor in dodal, da bo naloga zelo težka, saj si ljudje mnenje oblikujejo še pred začetkom tekme.

''Prebral sem vse, kar je bil napisanega, kot to naredim ponavadi. Poraz ali remi ne bosta spremenila moje rutine. Nič pa nimam proti razpravi,'' je povedal Španec. ''Vsi vemo, da je v nogometu nemogoče ustreči vsem,'' je dodal 61-letnik. Na vprašanje, zakaj je v prvi enajsterici začel Cesc Fàbregas, medtem ko se je Fernando Torres pridružil šele proti koncu, je Del Bosque povedal: ''Vsak igralec v ekipi je odličen nogometaš. Težava je v tem, da lahko igra samo enajst igralcev. Če igramo brez napadalca, bodo ljudje rekli, da je to problem. Če igramo s krilnimi igralci, bo težava v krilnih igralcih. To je normalno, saj gre za diskusijo in me ne moti.''

Pred obračunom z Italijo pa selektor svoji reprezentanci ni razkril svoji načrtov. ''Cesc ni vedel ničesar. Če bi mu povedal, bi on povedal nekomu v družini, ki bi povedal nekomu drugemu in kmalu bi vedeli vsi. Menim, da ne smemo nikomur izdati ničesar o svojih načrtih,'' je povedal Španec.

O sami tekmi pa je Del Bosque dejal: ''Italija je bila vedno odlična ekipa. Imajo zelo tekmovalno in kreativno ekipo, ki je enako dobra kot naša. Mislim, da nismo igrali slabo. Zavedamo se, da nismo vsega storili prav, kljub zadetku Cesca in nekaj priložnostim Torresa.''

Na koncu je selektor nekaj besed namenil še stanju na zelenici. ''Zelenica ni majhna stvar. Nogomet mora stremeti k zagotavljanju spektakla in to lahko storiš samo z dobrim igriščem, kjer žoga potuje hitro. A s tem se ne strinjajo vsi. To ni izgovor za našo igro, vendar je to nekaj, kar je za nas zelo pomembno,'' je zaključil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.