Šport
751 ogledov

Mok pozval na sankcije proti Španiji

kosovo zastava afp Žurnal24 main
Karateisti Kosova niso smeli nastopati pod svojo zastavo.

Mednarodni olimpijski komite je pozval mednarodne panožne športne zveze, naj velikih tekmovanj začasno ne podeljujejo Španiji, dokler ta športnikom iz Kosova ne bo pustila nemoteno nastopati, poroča portal insidethegames.biz.

Mok se je za ta korak odločil potem, ko reprezentanti Kosova v začetku meseca na svetovnem prvenstvu v karateju niso smeli nastopati pod svojo zastavo. Španija še vedno ni priznala kosovske države, obenem pa se v Madridu bojijo, da bi priznanje Kosova trenutno lahko še stopnjevala apetite tistega dela Kataloncev, ki si prizadevajo za odcepitev od Španije. Kosovo je član Mednarodnega olimpijskega komiteja že od leta 2014.

"Če španska vlada ne more zagotoviti enakovrednih pogojev vsem športnikom, ne le tistim s Kosova, moramo opozoriti mednarodne zveze, naj v Španiji ne prirejajo mednarodnih tekmovanj, dokler ta težava ne bo rešena," je portal povzel generalnega direktorja Moka Pera Miroja.

Karateisti s Kosova so na svetovnem prvenstvu sicer imeli na kimonih znake svoje nacionalne federacije, na uradnih tekmovalnih semaforjih pa je bila ob njihovem imenu izpisana kratica Mednarodne karate zveze WKF namesto kratice države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.