Šport
38 ogledov

Monique spet hodi

Monique van der Vorst EPA
Nizozemka Monique van der Vorst je bila paralizirana od svojega 13. leta. Lani pa se je zgodil čudež, saj je paraolimpijka, ki je na igrah v Pekingu leta 2008 osvojila dve kolajni, shodila.

Monique je bila zelo uspešna kolesarka, kar je potrdila v Pekingu pred tremi leti, ko je osvojila dve srebrni kolajni. Lani je doživela nesrečo in padla iz vozička, med rehabilitacijo pa je spet začela premikati nogi, shodila pa je julija lani. Zanimivo je, da čudežnega ozdravljenja zdravniki niso znali pojasniti.

"Od sreče sem takoj želela skočiti v zrak," se Nizozemka spominja trenutka, ko se je spet postavila na noge. A na tem se ni ustavila. Naporno je trenirala in pred kratkim podpisala pogodbo s poklicno ekipo Rabobank in si zastavila jasen cilj. "Želim nastopiti na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016," je dejal van der Vorstova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.