Šport
25 ogledov

Montreal ostal nepremagljiva trdnjava

Devante Smith-Pelly, Brian Flynn, Torrey Mitchell, Montreal Canadiens Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi so ponoči odigrali 11 tekem.

Hokejisti Montreal Canadiens ohranjajo prevlado na lestvici, potem ko so s kar 5:0 premagali goste Detroit Red Wings. Kanadčani so vpisali še deseto domačo zmago po vrsti ter kot edino moštvo v novi sezoni v ligi NHL na domačem ledu še niso doživeli poraza.

Za zmago so zaslužne tudi odlične obrambe vratarja Coreyja Pricea, ki je s 25 obrambami ohranil mrežo nedotaknjeno za še drugi shutout v sezoni. Dvorana Bell Center ostaja nepremagljiva trdnjava, deset zaporednih domačih zmag na začetku sezone pa pomeni tudi rekord te kanadske franšize. Canadiens so nazadnje tako dobro odprli sezono leta 1953.

Dvanajst golov v Columbusu

San Jose Sharks je s 3:1 ugnal Tampa Bay Lightning, Florida Panthers je bila po podaljšku s 3:2 boljša od New York Islanders, hokejisti New Jersey Devils so s 4:2 premagali Buffalo Sabres, Philadelphia Flyers je zmagala s 3:2 proti ekipi Minnesota Wild, Pittsburgh Penguins pa so s 4:1 ugnali Toronto Maple Leafs.

Carolina Hurricanes je s 5:1 odpravila Washington Capitals. Največ golov, kar dvanajst, je padlo v Nationwide Areni v Columbusu, kjer so domači Columbus Blue Jackets s kar 8:4 premagali St. Louis Blues.

Hokejisti Nashville Predators niso prejeli zadetka in so s 5:0 odpravili Anaheim Ducks. Zmage so se veselili tudi hokejisti Boston Bruins, ki so bili z 2:1 boljši od Arizona Coyotes, ekipa New York Rangers pa je slavila s 4:1 v obračunu s Calgary Flames.

NHL, izidi:

Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 5:0
Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks 1:3
Florida Panthers - New Yorks Islanders 3:2*
New Jersey Devils - Buffalo Sabres 4:2
Philadelphia Flyers - Minnesota Wild 3:2
Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs 4:1
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 5:1
Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 8:4
Nashville Predators - Anaheim Ducks 5:0
Arizona Coyotes - Boston Bruins 1:2
Calgary Flames - New York Rangers 1:4

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.