Šport
26 ogledov

Montreal zaustavil zmagoviti niz Vancouvra

Canadiens Canucks Profimedia
V noči na torek je bilo v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigranih pet tekem.

Hokejisti Montreal Canadiens so v kanadskem derbiju zaustavili niz štirih zaporednih zmag Vancouver Canucks in slavili zanesljivo zmago s 6:2. Najbolj se je izkazal Jeff Petry, ki je dosegel dva gola in podajo, ter pomagal Coreyju Perryju do skupno 800. točke v ligi NHL. Nick Suzuki in Artturi Lehkonen sta vsak k zmagi dodala gol in podajo, vratar Carey Price pa je zbral 27 obramb.

"Mislim, da lahko igramo prav na vse načine. Lahko igramo hitro igro, lahko igramo fizično igro, odvisno od tega, kaj nam nameni tekmec. Vendar pa se vedno lahko zanesemo na našo hitrost in mislim, da je drugim ekipam težko slediti tako ostremu ritmu že od začetka tekme. Še težje pa je zanje tako igrati vseh 60 minut," je po tekmi menil Petry.

Pri Vancouvru sta se med strelce vpisala Adam Gaudette in Jay Beagle, vratar Braden Holtby pa je zaustavil 34 strelov.

Anže Kopitar NHL Šport Kopitar prvi asistent lige, že med 100 v zgodovini

Prvaki lige NHL Tampa Bay Lightning so na Floridi še na drugi zaporedni tekmi premagali Nashville Predators. Yanni Gourde je za prvake dosegel dva zadetka in pomagal Tampi do zmage s 5:2. Steven Stamkos je dodal gol in podajo, vratar Andrej Vasilevskij pa je zbral 26 obramb za Tampo, ki je tri zadetke dosegla že v uvodni tretjini.

"Prva tretjina je bila res dobra. Mislim, da so se tekmeci po porazu dobro pripravili na nas, a jim nismo dopustili, da bi se razigrali. Močno so pritisnili, a smo prevetrili vihar, pomemben člen pri tem je bil tudi Vasilevskij, ki je nekajkrat odlično reagiral. Čaka nas še nekaj dela, a zmage smo vsekakor veseli," je dejal Stamkos, ki je prvič to sezono na eni tekmi zbral več kot točko.

Na preostalih tekmah so New York Rangers doma s 3:1 premagali Pittsburgh Penguins, Washington Capitals so s 3:5 klonili proti Boston Bruins, ki so prišli še do pete zmage na zadnjih šestih tekmah. Winnipeg Jets pa so po kazenskih strelih morali priznati premoč Calgary Flames, ki so slavili s 4:3.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo na led spet zadrsali danes ponoči, ko bodo v Staples Centru gostili mestne tekmece Anaheim Ducks.

NHL, izidi:

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3:1
Washington Capitals - Boston Bruins 3:5
Tampa Bay Lightning - Nashville Predators 5:2
Montreal Canadiens - Vancouver Canucks 6:2
Winnipeg Jets - Calgary Flames 3:4**

** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.