Šport
484 ogledov

Kralji so vroči, Kopitar izgubil primat

Anže Kopitar Profimedia
Moštvo Anžeta Kopitarja je vpisalo drugo zaporedno zmago v gosteh.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je s svojo ekipo Los Angeles Kings v severnoameriški ligi NHL gostoval pri Minnesota Wild in zmagal z 2:1. To je bila za kralje druga zaporedna zmaga na gostovanjih, kralji pa so prvič po zadnji tekmi sezone 2017/18 več kot 50-odstotni. Prvi mož tekme je bil čuvaj mreže Cal Petersen, ki je zbral 32 obramb.

Prva tretjina je minila brez zadetkov. V drugi pa so kralji prvič to sezono prvi povedli proti tekmecu, ko je po podajah Andreasa Athanasiouja in Jeffa Carterja zadel branilec Kurtis MacDermid. To je bil zanj prvi zadetek sezone.

Canucks Senators NHL Šport Sedmica in "hat-trick" na kanadskem obračunu

V zadnji tretjini je najprej za gostitelje izenačil Joel Eriksson Ek, a je že nekaj minut pozneje za vodstvo ter tudi končno zmago Los Angelesa zadel napadalec Carl Grundstrom, ki se je med strelce vpisal na drugi zaporedni tekmi.

"Dve zaporedni zmagi v gosteh sta za nas velik dosežek. Sicer tokrat ni pritiska velike množice navijačev, a zato gostovanja niso nič manj zahtevna. Mislim, da se bomo domov vrnili zelo samozavestni. Upam, da bomo nadaljevali v tem slogu," je po tekmi dejal junak večera Petersen.

Kopitar je odigral slabih 20 minut tekme, a tokrat v statistiko ni vpisal nobene točke.

Naslednja tekma kralje čaka v četrtek prav tako v St. Paulu, ko se bodo še enkrat pomerili z Minnesoto.

anže kopitar NHL Šport Kopitar najboljši igralec lige

Anže Kopitar si na lestvici najučinkovitejših igralcev lige s prvega mesta nazadoval na šesto, ki si ga deli z Bojem Horvatom.

Skupaj je bilo na sporedu kar 13 tekem. Na zahodu boj za prvo mesto v konferenci nadaljujeta Washington in Las Vegas. Hokejisti iz prestolnice so tokrat doma ugnali New York Islanders s 3:2, a tudi z obilo sreče. Šele 27 sekund pred koncem jim je obe točki zagotovil Justin Schulz. Še pravočasno, saj Washingtonu letos v podaljšku ne gre. Ob štirih zmagah so Capitals letos v podaljšku trikrat izgubili.

Vegas Golden Knights pa so doma po izvajanju kazenskih strelov s 4:5 izgubili proti St. Louis Blues. Vegas je bil po vodstvu s 3:1 in 4:2 na dobri poti k novima točkama, a je Max Pacioretty v drugem delu poskrbel za 3:2, v zadnjem pa z dvema dodatnima goloma za podaljšek in kazenske strele, po katerih se je s soigralci veselil zmage.

Na vzhodu in v ligi z 12 točkami, eno več od Vegasa in Washingtona, vodi Toronto, ki je v Calgaryju dobil kanadski derbi s 4:3. Odločilni gol na tekmi je v 53. minuti dosegel Mitchell Marner. Že pred tem je Toronto vodil z 2:0 in 3:1, na koncu pa je bilo vseeno tesno.

Izidi:
Boston Bruins - Pittsburgh Penguins       3:2 (podaljšek)
Buffalo Sabres - New York Rangers         3:2
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers   3:5
Washington Capitals - New York Islanders  3:2
Columbus Blue Jackets - Florida Panthers  3:4 (kazenski streli)
Nashville Predators - Chicago Blackhawks  3:2 (podaljšek)
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers           6:4
Minnesota Wild - Los Angeles Kings        1:2
(Anže Kopitatr je za Los Angeles igral 19:59 minute)
Dallas Stars - Detroit Red Wings          2:1 (podaljšek)
Vegas Golden Knights - St. Louis Blues    4:5 (kazenski streli)
Calgary Flames - Toronto Maple Leafs      3:4
Colorado Avalanche - San Jose Sharks      7:3
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks           0:1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.