Šport
84 ogledov

Preobrat Kopitarjevih Kraljev: "Pokazali smo karakter!"

Anže Kopitar LA Kings Profimedia
Slovenski zvezdnik v najmočnejši hokejski ligi na svetu je zabeležil prvo zmago v sezoni.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je skupaj s soigralci iz Los Angelesa gostil Colorado Avalanche in zmagal s 4:2. To je bila prva zmaga Kalifornijcev v novi sezoni.

Kralji iz Los Angelesa so na četrti tekmi sezone že zaostajali z 0:2 po golih Mikka Rantanena in Nathana MacKinnona v prvi tretjini, v drugih dveh tretjinah pa so pripravili preobrat, ko so se med strelce vpisali Drew Doughty, Gabriel Vilardi, Adrian Kempe in Blake Lizotte, ki je ob koncu zadel prazno mrežo.

"To ni bil ravno Picasso, toda v tem trenutku nismo potrebovali popolnosti, temveč zmago," je o tekmi slikovito dejal trener Los Angelesa Todd McLellan.

Vegas Golden Knights NHL Šport Zlati vitezi ostajajo 100-odstotni

Pri prvem in tretjem golu je podal tudi Kopitar in je to sezono za zdaj zbral šest podaj, s čimer je v tem elementu na prvem mestu v ligi skupaj z Jackom Eichlom iz Buffala in Quinnom Hughesom iz Vancouvra.

"Začetek ni bil takšen, kot smo si ga želeli. Hitro smo dobili zadetek. Toda pokazali smo pravi karakter. Ko zaostajaš z dvema goloma proti takšni ekipi, kot je Colorado, potem je ni ravno lahko ustaviti v preostanku tekme, za nameček pa še doseči par zadetkov. Pokazali smo karakter, še vedno je nekaj stvari za popraviti, toda zadovoljni smo z zmago," je po tekmi povedal Kopitar. Dodal je, da je bil prelomni trenutek zadetek za 1:2 ob dveh igralcih več na ledu. "Prednost petih proti trem je velika. Dandanes pač moraš to izkoristiti," je dodal Kopitar in tudi sicer pohvalil igro kraljev z igralcem več, ki je prinesla tudi izenačenje.

Los Angeles bo naslednjo tekmo igral v noči na nedeljo proti St. Louisu. "To, da smo končno le zmagali, je pomembno. Zdaj moramo graditi na tem in v tem slogu nadaljevati," je zaključil Kopitar na novinarski konferenci po tekmi v Staples Centru.

Na drugih tekmah je Boston po kazenskih strelih s 5:4 ugnal Philadelphio, odločilnega je zadel Jake DeBrusk. Boston je tako na treh od štirih tekem igral vsaj podaljšek. Tampa je po podaljšku v gosteh s 3:2 ugnala Columbus, Brayden Point je zadel v drugi minuti dodatne igre.

New York Islanders so bili s 4:1 boljši od New Jerseyja, Winnipeg pa z enakim izidom v gosteh od Ottawe. Najvišjo zmago je vpisal Montreal, ki je v gosteh s 7:3 odpravil Vancouver. Joel Armia je za zmagovalce dosegel dva gola in prispeval dve podaji, Tyler Toffoli pa je dvema zadetkoma dodal podajo. Pri Vancouvru je dvakrat zadel Bo Horvat. Slednja sta v sezoni zbrala že po pet golov in dve podaji in sta na prvem mestu med strelci.

NHL, izidi:

Boston Bruins - Philadelphia Flyers          5:4 (kazenski streli)
New York Islanders - New Jersey Devils       4:1
Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning  2:3 (podaljšek)
Ottawa Senators - Winnipeg Jets              1:4
Vancouver Canucks - Montreal Canadiens       3:7
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche       4:2
Carolina Hurricanes - Florida Panthers       (preloženo)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice