Šport
399 ogledov

Belorusiji odvzeli prvenstvo elitne divizije

Belorusija hokej na ledu Epa
Korak ni nepričakovan, tudi zaradi stopnjevanja pritiska v zadnjih dneh.

Krovna hokejska zveza (IIHF) je danes Belorusiji odvzela svetovno prvenstvo v hokeju elitne skupine, ki bi ga ta država morala prirediti skupaj z Latvijo med 21. majem in 6. junijem.

"Zaradi varnostne situacije se je svet IIHF odločil, da prvenstvo odvzame Minsku. Možnosti gostiteljstva tekmovanja so še odprte," je sporočila IIHF.

Predsednik krovne zveze Rene Fasel je že po nedavnem obisku v Belorusiji in sprejemu pri tamkajšnjem predsedniku Aleksandru Lukašenku (na spodnji fotografiji), zaradi česar je bil deležen tudi ostrih kritik, dejal, da si v tem trenutku težko predstavlja izvedbo v obeh državah. Takrat je za to navedel predvsem zdravstvene razloge.

Aleksander Lukašenko Rene Fasel | Avtor: Epa Epa

Danes pa je podobno povedal tudi latvijski predsednik vlade Krišjanis Karinš, ki je dejal, da bi lahko Latvija tekmovanje gostila tudi sama, a bi se morala pred tem z IIHF dogovoriti o finančni plati takšne izvedbe, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

IIHF za zdaj sicer še ni potrdila SP samo v Latviji, prav tako pa ne, ali bo izbrala nadomestnega sogostitelja. Kot kandidata za to naj bi bili pripravljeni vskočiti Danska in Slovaška.

 
Komentarjev 1
  • serkookaf 05:10 19.januar 2021.

    www︎.︎Duterte︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks