Šport
65 ogledov

''Moram zavarovati tekmovalko''

tina maze EPA
Po četrtem mestu na smuku v Meribelu je dobro vzdušje tudi v taboru najboljše slovenske smučarke Tine Maze.

Vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi se je po tekmi opravičil predstavnikom sedme sile, ki so bili v zadnjih tednih prikrajšani za pogovore s Tino Maze, a dodal, da je delna osamitev v najboljšem interesu slovenske šampionke.

''V tem trenutku moramo zapreti ekipo in zavarovati tekmovalko. Novinarji ste bili zato malce prikrajšani, za kar se vam opravičujem,'' je povedal Massi in dodal, da je Črnjanka naposled premagala krizo.

Sport 26.01.2013 Andrea Massi, Zlata Lisica Maribor, svetovni pokal veleslalom,  | Avtor: Saša Despot Saša Despot
''Tina se počuti bolje. V spodnjem delu bi morda lahko naredila več, a proga se je hitro spreminjala iz ene številke v drugo. Organizatorji delajo zelo dobro, urnik pa je malce nehvaležen. V cilju je 12, 13 stopinj in je kar malo nemogoče,'' je razmere pokomentiral vodja ekipe.

Mazejeva je s četrtim mestom naredila velik korak k drugi zmagi v skupnem seštevku svetovnega pokala, prednost Anne Fenninger zdaj znaša samo še 12 točk. Pred zadnjimi tremi tekmami v slovenskem taboru vlada popolna osredotočenost. ''Zelo koncentrirano. V tem trenutku moramo zapreti ekipo in zavarovati tekmovalko. Tukaj bo šlo za eno, dve, tri točke. Vzdušje je dobro in napeto. Hočem, da so vsi pri stvari. Poudarek je na koncentraciji,'' je dodal Massi.

Razlika med najboljšima smučarkama sezone  je, kot rečeno, relativno majhna, v Massijevih očeh pa 12 točk nima nobenega pomena. ''12 točk ne pomeni nič, ker gremo iz tekme v tekmo. Štejeta vsak centimeter in stotinka,'' je zaključil.

Komentarjev 1
  • titty 21:19 18.marec 2015.

    Bravo Tina, bravo njena ekipa!!!