Šport
15 ogledov

"Moramo priti do treh točk"

Di Matteo Schalke Sporting Liga prvakov EPA
Nogometaše Schalkeja pred jutrišnjimgostovanjem v Ljudskem vrtu zanima le zmaga in tri točke, ki jih lahko popeljejo v osmino finala Lige prvakov.

Pri Schalkeju imajo pred tekmo z Mariborom kar nekaj težav s poškodbami. Že dalj časa je odsoten mladi zveznik Julian Draxler, kraljevsko modri pa so v Maribor pripotovali tudi brez ganskega reprezentanta Kevina-Princa Boatenga. V ekipi sta se znova znašla Marco Höger in Marcel Sobottka, ki sta morala konec minulega tedna izpustiti ligaško tekmo s Stuttgartom. To je Schalke v gosteh dobil s kar 4:0.

"Proti Mariboru moramo nadaljevati tam, kjer smo končali v Bundesligi," je pred dvobojem na Ljudskem vrtu dejal Roman Neustädter in dodal. “Zaigrali bomo samozavesno, na zadnjih tekmah smo pokazali, da se znamo tudi dobro braniti." 

Proti Stuttgartu je hat-trick sicer dosegel Eric Maxim Choupo-Moting. “Tekma v Mariboru je za nas zelo pomembna, bo pa tudi zelo težka. Na vsak način želimo napredovati," je lov na tri točke napovedal tudi kamerunski reprezentant. Ob morebitni zmagi morajo Schalkejevi navijači računati tudi na uspeh Chelseaja proti lizbonskemu Sportingu. "Opraviti moramo svoj del posla, vplivamo lahko le na tekmo, ki se bo igrala v Mariboru. Moramo priti do treh točk," je dejal Jan Kirchhoff.

"Maribor je zelo organizirana ekipa, zagrenili so nam prvi dvoboj na Veltins Areni," je še dejal Neustädter, ki upa, da bo njegovi ekipi na roko šlo dejstvo, da tudi Mariborčani potrebujejo zmago za uvrstitev v Evropsko ligo: "To nam bo morda odgovarjalo."

Nogometaši Schalkeja, ki so pripotovali v Maribor:

Vratarji: Ralf Fährmann, Fabian Giefer, Christian Wetklo
Branilci: Dennis Aogo, Kaan Ayhan, Axel Borgmann, Marvin Friedrich, Christian Fuchs, Benedikt Höwedes, Thilo Kehrer, Jan Kirchhoff, Atsuto Uchida
Vezisti: Tranquillo Barnetta, Christian Clemens, Marco Höger, Max Meyer, Roman Neustädter, Leroy Sane, Marcel Sobottka
Napadalca: Eric Maxim Choupo-Moting, Klaas-Jan Huntelaar

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.