Šport
18 ogledov

"Moramo zabiti gol"

Bohar Maribor Viktoria Plzen Liga prvakov Ljudski vrt Gregor Katič
Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič meni, da bi bili vijoličasti z zadetkom v gosteh proti Maccabiju že zelo blizu napredovanja v zadnje predkolo Lige prvakov.

Maribor bo jutri v Larnaki na Cipru odigral povratno tekmo 3. predkola Lige prvakov. Z zadetkom Damjana Boharja v sodnikovem podaljšku drugega polčasa je na prvem dvoboju proti Maccabiju iz Tel Aviva slavil z 1:0.

"Lahko govorim o psihološkem vidiku, taktične zadeve so v domeni trenerja. S psihološkega stališča se morajo fantje zavedati, da igrajo za ogromen vložek. In se zavedajo. Rezultat 1:0 je rezultat, ki smo si ga želeli. Pomeni dobro izhodišče, a še ne odločilnega. V prvi tekmi smo dosegli namen, v povratni moramo iskati gol, ga zabiti. Potem bi bilo vse lažje," pravi športni direktoer Maribora Zlatko Zahovič in dodaja, da Maccabija ne gre kar tako odpisati.

Spodbudno za vijoličaste je sicer spoznanje, da je Maribor v evropskih pokalih po zmagi na prvi tekmi vedno napredoval. “Pred prvo tekmo se oklepaš te statistike, zdaj pa si previden. To je vedno tako.”

"Ne smemo pozabiti, da gre za odlično ekipo, ki še ima kar nekaj rezerv v igri. V torek pričakujem njihovo drugačno podobo, ne z žogami za hrbet naše obrambe, ampak z drugimi rešitvami. Ob tem pa tudi z nekaj spremembami v ekipi. Najbrž bo od prve minute igral Rade Prica, visoki napadalec 16-metrskega prostora in bo priprava nekoliko drugačna," še meni mariborski športni direktor, ki si seveda želi četrto zaporedno uvrstitev v skupinski del evropskega tekmovanja. A opozarja: "Počasi, pojdimo po vrsti. Najprej počakajmo, da se uvrstimo. Če nam bo uspelo, pa sem prepričan, da bi bile naslednje novice še lepše."

Komentarjev 1
  • Žurnalček 22:56 04.avgust 2014.

    Da ni mogoče Zahoviću tisti natakar , ki so mu na kožo napisali razpis , za prosto delovno mesto v ŠC Pohorje.