Šport
10 ogledov

Morski psi spet močnejši

hokej olimpija Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 31. kroga lige Ebel izgubili z Innsbruckom z 2:4 (0:1, 1:2, 1:1).

Hokejisti iz Tivolija so po daljšem nizu gostovanj spet prišli na domač teren, kjer pa imajo po seriji slabih predstav vse manj podpore s tribun. Nekaj najbolj vztrajnih navijačev pa je danes med tekmo s transparentom tudi sporočalo trenerju Fabianu Dahlemu, naj gre domov.

Eden od motivov domačih - v vratih tokrat ni bilo prvega vratarja Oliverja Roya, ki je pred dvobojem sporočil, da ne more igrati, zamenjal ga je mladi Matic Marinšek - bi lahko bilo maščevanje, saj je bil še živ spomin na sobotni polom na Tirolskem, ko je bilo kar 8:1 za tokratne ljubljanske tekmece. Revanša v Ljubljani pa je bila neuspešna.

Uvodni del je postregel s hokejsko uspavanko z malo priložnostmi. Edino resnejšo pri domačih je imel Maks Selan, za goste je Andreas Valdix sredi tretjine zadel vratnico, v 19. minuti pa je bil bolj natančen Tyler Spurgeon in premagal Marinška.

Nadaljevanje je bilo pri sicer spet oslabljenih Ljubljančanih (manjkala sta tudi poškodovana Andrej Tavželj in Matej Hočevar) še slabše. Na začetku so imeli minuto in 40 sekund dva igralca več, zadeli pa niso. Še več, ko je imel Innsbruck na ledu še igralca manj, je po protinapadu zadel za 2:0. Na polovici tekme so vendarle zadeli tudi zmaji, uspešna je bil zadnja okrepitev Nardo Nagtzaam, toda že minuto zatem so bili še enkrat uspešni gostje. Gregor Koblar pa je v 35. minuti zgrešil nemogoče, ko je bil sam pred vratarjem Andyjem Chiodom.

Že tako slabo izhodišče je bilo še slabše po 43. minuti, ko so gostje zadeli z igralcem več. Za kanček upanja je ob naslednjem domačem "power-playu" poskrbel Jure Sotlar, toda preobrata ni bilo. V enakovredni igri zadnjih minut so gostje brez težav obdržali prednost in zmagali še drugič v treh dneh. Zmaji so sicer v zadnjih dveh minutah ob dveh izključitvah pri tekmecih poskušali še brez vratarja, a so napadi ostali jalovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.