Šport
38 ogledov

Morski psi ubranili prvo zaključno žogo

san jose sharks nhl Reuters
Ekipa San Jose Sharks je v finalu severnoameriške hokejske lige NHL na gostovanju premagala Pittsburgh Penguins s 4:2 in izid v zmagah znižala na 2:3.

Vratar Martin Jones je s 44 obrambami ohranil možnosti San Joseja, da osvojili letošnji Stanleyjev pokal. Sharks so obenem dva gola zadeli v uvodnih treh minutah tekme, ko sta bila uspešna Brent Burns in Logan Couture.

Le dve minuti in 13 sekunde pozneje je bilo že 2:2, ko sta izenačila Jevgenij Malkin in Carl Hagelin. Melker Karlsson je San Jose v 15. minuti znova povedel v vodstvo, 80 sekund pred koncem pa je prazna vrata tekmecev zadel še Joe Pavelski.

"Pričakoval se, da bo zablestel še kakšen igralec, toda priznati moram, da je bil danes Jones še posebej uspešen. Kljub temu, da nismo igrali najbolje, smo ostali živi in bomo igrali še eno tekmo doma," je dejal trener zmagovalcev Pete DeBoer.

Pingvini so sprožili na vrata tekmecev kar 46 strelov, kar je največ, kar so jih imeli v zgodovini v rednem delu končnic in so morali priznati poraz. Na drugi strani je bilo 21 strelov gostov dovolj za zmago.

Burns je prvič zadel že po 64 sekundah igre, Couture pa je povišal vodstvo manj kot dve minuti pozneje. Domačim je z dvema zadetkoma v razmaku 22 sekund uspelo izenačiti, nato pa so gostje z dvema zadetkoma prišli do zmage. Zadnji je padel v obupnih poskusih, da bi domači ob zaključku izenačili po zamenjavi vratarja z napadalcem.

NHL, finale (5. tekma):

Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks 2:4 (2:3, 0:0, 0:1)  /3:2/
Malkin 5., Hagelin 6.; Burns 2., Couture 3., Karlsson 15., Pavelski 59.

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.