Šport > Moto športi
16 ogledov

1991: Schumijeva prva dirka v F1

Michael Schumacher je debitiral z Jordanom. To je bila njegova edina dirka za to
1/2
Žurnal24 main
Michael Schumacher je potreboval en sam kvalifikacijski trening, da je prepričal, kako nadarjen dirkač je. V zeleno-modrem jordan fordu je v formuli 1 debitiral avgusta 1991. V videu poglejte 22-letnega Nemca.

Schumijeva kariera v videu, 4. del
Videli smo njegov prvi intervju (1983), prvo sporno trčenje (1990) in prvi nastop z Mercedesom (na vzdržljivostnih dirkah 1990 in 1991), zdaj nadaljujemo zgodbo uspeha zmagovalca 91 dirk skozi videoposnetke. Dvaindvajsetletni Michael Schumacher je vzbudil zanimanje Eddieja Jordana in ta mu je avgusta 1991 ponudil možnost debija v formuli 1. Na VN Belgije v Spaju je v  zeleno-modrem jordan fordu zamenjal aretiranega Bertranda Gachota. Navdušil je že na kvalifikacijah, ko je bil sedmi oziroma pred Nelsonom Piquetom, Jeanom Alesijem in ne nazadnje 11 mest pred moštvenim sotekmovalcem Andreo de Cesarisom. Nemški tisk je takoj začel pisati, da je to največji nemški talent po Stefanu Bellofu (dirkač Tyrrella, ki je umrl v svoji drugi sezoni v formuli 1 prav v Spaju). Prva dirka se je za Schumacherja sicer končala že v prvem krogu, ko mu je odpovedala sklopka. Že en sam kvalifikacijski trening je bil dovolj, da je mladi Nemec prepričal karavano formule 1 in Flavio Briatore ga je takoj izmaknil Eddieju Jordanu. Že na naslednji dirki je bil z Benettom Fordom peti in nato do konca sezone 1991 še dvakrat šesti.

Se nadaljuje ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.