Šport > Moto športi
16 ogledov

Alonso bi Massi pomagal do naslova

fernando alonso felipe massa ferrari Reuters
Dirkač Ferrarija Fernando Alonso trdi, da bi v boju za naslov prvaka pomagal moštvenemu kolegu Felipeju Massi. Kar je še posebej zanimivo, glede na to, da se je Španec leta 2007 pri McLarnu zelo slabo znašel v vlogi druge violine.

Dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso je pripravljen pomagati Felipeju Massi, če bi se Brazilec boril za naslov svetovnega prvaka. Španec je, odkar se je leta 2009 pridružil Ferrariju, konstantno dosegal hitrejše čase od svojega moštvenega kolega. ''Seveda. Ne bi pomagal prvič in zagotovo ne zadnjič. Pomagava eden drugemu za dobro Ferrarija,'' je povedal Alonso in dodal: ''Felipe je eden najboljših dirkačev na svetu. To ponavljam že tri leta in včasih me ljudje gledajo presenečeno. V zadnjih nekaj sezonah je bila med nama razlika, ki je s prejšnjimi moštvenimi kolegi ni bilo, in v točkovnem smislu se je dogajalo nekaj čudnega. Kar zadeva točke, bi morala biti bolj izenačena.''

Massa je v zaključku sezone 2012 pomagal Alonsu, še najbolj s kontroverzno potezo na dirki za VN ZDA, ko je Ferrari namerno pokvaril Brazilčev dirkalnik, ta pa je posledičo izgubil nekaj mest na startni vrsti. Alonso se je s tem pomaknil na čistejši del steze.

Pravljica z nesrečnim koncem

nico rosberg lewis hamilton | Avtor: Reuters Reuters
Pred sezono 2007 so imeli v taboru McLarna veliko razlogov za optimizem. Moštvo je okrepil dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso, ki se mu je pridružil novinec v formuli 1 Britanec Lewis Hamilton. Čeprav je Španec veljal, vsaj neuradno, za prvega dirkača, pa se je Hamilton izkazal za dokaj konkurenčnega. V garaži naj bi kmalu ''počilo'', neuradno pa se je pisalo, da dirkača med sabo nista govorila. Avgusta so pri McLarnu sporočili, da bodo Alonsu pustili zapustiti ekipo dve leti pred iztekom pogodbe. Kasneje v sezoni je svetovni prvak s Ferrarijem postal Kimi Räikkönen, le točko manj je osvojil Hamilton (109), tretji pa je bil z enakim izkupičkom Alonso (109).

Španec je v že sezoni 2008, v kateri je svoj prvi in do današnjega dne edini naslov svetovnega prvaka osvojil Hamilton, ponovno dirkal za Renult.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.