Šport > Moto športi
19 ogledov

Red Bull bo naslov branil z RB9

red bull dirkalnik formula 1 rb9
1/5
Reuters
Potem ko so svoja nova orožja za sezono 2013 predstavila moštva formule 1 Lotus, McLaren, Ferrari, Force India in Sauber, je danes svoj dirkalnik predstavil še Red Bull, ki je v zadnjih treh letih osvojil tako naslov svetovnega prvaka tako med vozniki kot med ekipami. Dirkalnik, ki ga poganja Renaultov motor, se imenuje RB9.

Pri Red Bullu upajo, da bo njihov nemški voznik Sebastian Vettel ponovil uspehe iz prejšnjih treh let, ko je vsakokrat pokoril konkurenco. "V ekipi vejeta odločnost in velika želja za ubranitev naslovov prvaka tako med vozniki kot konstruktorji," poudarja šef moštva Red Bull Christian Horner.

"Naša pričakovanja so velika," pa je na kratko cilje pred sezono pokomentiral Vettel, ki je lani postal najmlajši trikratni svetovni prvak. Naslov je osvojil z vsega tremi točkami prednosti pred Ferrarijevim Špancem Fernandom Alonsom.

Novi dirkalnik bo zaradi novega sponzorja, japonskega avtomobilskega podjetja Infiniti, na bokih obarvan v odtenkih vijolične, nos vozila pa bo tako kot že pred tem stopničast. RB9 bodo na testiranja v Jerez peljali v torek, prva dva dneva ga bo preizkušal drugo voznik ekipe, Avstralec Mark Webber. V ponedeljek bodo svoj novi dirkalnik predstavili še pri Mercedesu in Toru Rossu.

Komentarjev 1
  • haudi 22:42 03.februar 2013.

    Avtor članka, Infiniti-za info, je bil ŽE lansko leto sponzor. Predlagam ogled kombinezona Sebastiana in Marka, oz. ogled dirkalnika iz pretekle sezone. Sebastian je celo sodeloval pri oblikovanju enega od modelov pri INFINITI-ju. Upam, da veste, da je INFINITI luksuzna ...prikaži veča znamka Nissana, katerega lastnik je REnault. Raziskovalno novinarstvo-nimaš kaj!!