Šport > Moto športi
20 ogledov

''Ni dobro, če je na kupu preveč zvezd''

fernando alonso felipe massa Reuters
Moštvo formule 1 Ferrari je danes razkrilo nekaj podrobnosti pred novo sezono. Sporočili so, da bo njihov testni voznik v letu 2013 Španec Pedro de la Rosa, novi dirkalnik bo uradno predstavitev doživel 1. februarja, za zdaj pa še ne načrtujejo zelo aktivnega snubljenja svetovnega prvaka Sebastiana Vettla.

Na tradicionalnem zimskem druženju italijanske ekipe v zimskošportnem središču Madonna di Campiglio so iz Maranella razkrili, da za zdaj Red Bullu še ni potrebno skrbeti, ali jim bodo rdeči speljali prvega voznika. "Za zdaj to ni naš cilj. Poleg tega pa se je v športnem svetu že večkrat pokazalo, da ni dobro, če je na kupu preveč zvezd," je o tej temi menil vodja moštva Stefano Domenicali v pogovoru za časnik Autosport. Pri tem je namigoval na morebitno slabo vzdušje v ekipi, če bi za Ferrari hkrati vozila sedanji prvi voznik Fernando Alonso in Vettel.

Luca di Montezemolo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Slednji ima sicer pogodbo pri Red Bullu še do leta 2014, Alonsa pa s Ferrarijem pogodba veže do leta 2016. Drugi voznik Ferrarija ostaja Brazilec Felipe Massa. Ni pa več dvomov o testnem vozniku, Pedro de la Rosa bo to delo opravljal v prihajajoči sezoni. Tako bo Španec, ki je nazadnje dirkal za nekonkurenčno ekipo HRT - ta v novi sezoni ne bo več sodelovala v tem tekmovanju -, pri 41 letih dobil priložnost, da nadaljuje delo v formuli 1.

Domenicali je tudi razkril, da bodo v Maranellu dirkalnik za sezono 2013 predstavili 1. februarja. Dan pred tem bo to storil McLaren, Vettlov novi Red Bull bo luč sveta ugledal 3. februarja, 5. februarja pa se bo začelo prvo testno obdobje.

Massa prebrodil krizno obdobje

Vettel Red Bull slušalke VN Indije New Delhi | Avtor: EPA EPA
Felipe Massa je po slabem uvodu v sezono 2012 ob koncu ujel ritem in v zadnjem delu zbral zajetno število točk. Na kvalifikacijah je nekajkrat celo premagal moštvenega kolega - najbolj odmevne so bile kvalifikacije za VN ZDA, kjer so mehaniki Ferrarija namerno pokvarili Brazilčev dirkalnik, da bi Alonso napredoval za eno mesto in startal na čistejšem delu steze.

Rdeči so prepričani, da dobra forma Brazilca ne bo ustvarila trenj med obema voznikoma poskočnega konjička. ''Mislim, da je to naša prednost. Če pogledate prvi del lanske sezone, nismo uspeli iztržiti maksimalnega izkupička točk in to nas je v drugem delu drago stalo,'' je povedal šef ekipe Stefano Domenicalli. ''Dejstvo, da Felipe in Fernando dobro delujeta skupaj je naša prednost. Massini rezultati ob koncu lanske sezone so dobra motivacija za Alonsa,'' je dodal Italijan, ki je prepričan, da je Massa dokončno prebrodil najbolj težavne trenutke v njegovi karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.