Šport > Moto športi
9 ogledov

Alonso vrača udarec Red Bullu

helmur marko sebastian vettel EPA
Helmut Marko, nekdanji dirkač formule 1 in svetovalec ekipe Red Bull, si je privoščil kritiko na Fernanda Alonsa. Avstrijec meni, da se dirkač Ferrarija preveč ukvarja s politiko in smešnimi komentarji. Španec je odgovoril preko socialnega omrežja Twitter.

Lanska sezona formule 1 je predvsem v zaključku dvignila veliko prahu, saj je bil svetovni prvak neznan vse do zadnjega ovinka. Tretjič zapored si je lovoriko privozil dirkač Red Bulla Sebastian Vettel, ki je na zadnji dirki uspel zadržati točkovno prednost pred Fernando Alonsom. Španec je sicer kmalu po dramatičnem razpletu namigoval na nepravilnosti pri vožnji Nemca, vendar se je Ferrari odločil, da se ne bo podal v uradno pritožbo proti avstrijski ekipi. ''Sebastian je vozil brez napake. On je fenomen. Po poletnem premoru vedno izboljša svoje predstave. Ne vem, kako mu to uspe, vendar to ne more biti naključje. Fernando Alonso se preveč ukvarja s politiko in smešnimi komentarji. Vettel ignorira vse. Ne bere časopisov ali interneta, ampak je skoncentriran na svojo nalogo,'' je povedal Marko in dodal: ''Alonso se ves čas vpleta v politiko. V zaključku sezone smo opazili stres, kateremu je bil podvržen. Na primer izjave kot je bila 'tekmujem z Lewisom, ne z Vettlom'. Sebastianu smo rekli: 'ignoriraj ga'.''

Tretji prosti trening pred VN Indije | Avtor: EPA EPA
Marko se je nato obregnil še v trikratnega svetovnega prvaka Jackieja Stewarta, ki je izjavil, da se bo moral Vettel dokazati še v kakšnem drugem dirkalniku. ''In to reče nekdo, ki je vse svoje največje uspehe dosegel z eno ekipo. Tega ne morem jemati resno,'' je povedal Avstrijec.

Na besede nekdanjega dirkača se je preko socialnega omrežja Twitter odzval Alonso, ki je sarkastično zapisal: ''Z veseljem prebiram besede Red Bulla, ki še vedno meni, da bomo drugo leto njihov največji konkurent. In to celo pred začetkom testiranj. Počaščen!!''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.