Šport > Moto športi
17 ogledov

Schumacher napovedal vzpon Vettla

sebastian vettel lewis hamilton EPA
Iz Ferrarija, drugouvrščene ekipe pretekle sezone formule 1, prihaja vest, da bi raje kot Lewisa Hamiltona v poskočnem konjičku videli Sebastiana Vettla. Predsednik Luca Di Montezemolo sicer trdi, da je najboljši dirkač na svetu še vedno Fernando Alonso.

Fernando Alonso je v ogorčenem boju za tretji naslov svetovnega prvaka moral priznati premoč Sebastianu Vettlu, ki se je z Red Bullom veselil še tretje zaporedne lovorike.

Predsednik Ferrarija Luca Di Montezemolo španskemu dirkaču neizmerno zaupa, saj je prepričan, da je Alonso najboljši dirkač na svetu. A Italijan priznava, da bi z veseljem sodeloval tudi s Sebastianom Vettlom. ''Med vsemi dirkači bi bila Vettel in Hamilton popolna za Ferrari, vendar z eno razliko - Vettel je mlajši. Naš dirkač je najboljši izmed vseh, kar zadeva hitrost, odločitve na dirkah in sposobnosti za delo z ekipo. Ko imaš najboljšega dirkača, mu moraš zagotoviti najboljše pogoje. Če bi se Alonso nenadoma odločil, da z dekletom odide živet na Havaje, bi zaradi profesionalih razlogov izbral Vettla,'' je povedal Montezemolo, ki ga je na dirkača Red Bulla pred leti opozoril sedemkratnim svetovni prvak Michael Schumacher. ''Vettel mi je všeč, ker ni domišljav. Hoče zmagati, vendar ni aroganten. Schumacher mi je pred leti povedal, da ima med vsemi mladimi dirkači Vettel največji potencial. Prav je imel,'' je dodal Italijan.

michael schumacher niki lauda | Avtor: EPA EPA
Montezemolo meni, da je Alonso odlična mešanica dveh nekdanjih Ferrarijevih prvakov - Schumacherja in Nikija Laude. ''Niki je vedno vozil zelo pametno. Bil je prvi dirkač, ki je aktivno delal z ekipo, tudi pozno v noč. Michael je vojni stroj, saj je lahko odpeljal 60 krogov, kot da bi vozil kvalifikacije. Fernando je mešanica obeh. Zelo je pameten. Ve, kdaj pritisniti in kdaj varčevati z gumami. Obenem je izredno hiter. Težko je primerjati različna obdobja, vendar Alonso sodi na vrh. Zelo sem zadovoljen z njim. On je ključni član naše ekipe,'' je zaključil 65-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.