Šport > Moto športi
23 ogledov

Hamilton že razmišlja o vrnitvi k McLarnu

lewis hamilton EPA
Britanski dirkač Lewis Hamilton, ki bo prihodnje leto dirkal pri Mercedesu, ne izključuje vrnitve v McLaren. Kot pravi, je ekipa iz Wokinga, za katero je na dirki formule 1 prvič nastopil leta 2007, še vedno njegov dom.

Lewis Hamilton je ob koncu letošnje sezone formule 1 zapustil McLaren in se preselil k Mercedesu, kjer je zamenjal Michaela Schumacherja. Selitev pomeni slovo od ekipe, s katero je tesno sodeloval od desetega leta starosti. V času dirkanja pri britanskem moštvu je osvojil en naslov svetovnega prvaka, 21 zmag in 26 najboljših startnih položajev.

lewis hamilton | Avtor: EPA EPA
Hamilton je v nedavnem intervjuju priznal, da ne izkključuje vrnitve k svoji matični ekipi. ''Nikoli ne reci nikoli, saj sem se imel zelo lepo. McLaren bo vedno moj dom. Vedno bom gledal nanj kot na mesto, od koder prihajam. Lepo bi bilo enkrat priti nazaj, še prej pa hočem izkusiti kaj drugega,'' je povedal Hamilton.

Mercedes ima za seboj slabo sezono, saj so med konstruktorji zasedli peto mesto, medtem ko je njihov najboljši dirkač, Nico Rosberg, končal na devetem mestu. Hamilton svoje odločitve kljub temu ne obžaluje. ''Resnično sem vesel. Ne moreš živeti z obžalovanjem. Sprejeti moraš odločitev in vztrajati pri njej. Ne glede na to, ali je prava ali napačna, jo moraš čim bolje izkoristiti,'' je dodal Britanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.