Šport > Moto športi
29 ogledov

Vettla svarili pred Schumijem

michael schumacher sebastian vettel EPA
Šef Red Bulla Christian Horner se je javno zahvalil Michaelu Schumacherju, ker se v zadnjih krogih dirke za VN Brazilije ni spustil v dvoboj s Sebastianom Vettlom. Dirkač Mercedesa je novemu svetovnemu prvaku prijazno prepustil šesto mesto.

Ekipa Red Bull je v letošnji sezoni formule 1 osvojila tako naslov med posamezniki kot med kontruktorji. Medtem ko so si slednjega zagotovili že na dirki za VN ZDA, pa je bilo vprašanje o končnem zmagovalcu med posamezniki odprto vse do zadnjega ovinka.

Vettel je dirko za VN Brazilije končal na šestem mestu, kamor se je prebil po prehitevanju Michaela Schumacherja, sicer znanega po svoji borbenosti in nepopustljivosti do zadnjega milimetra. A tokrat se Schumi ni spustil v boj z mlajšim rojakom, ampak ga je preprosto spustil predse. ''Michael mu je zelo prijazno odstopil šesto mesto, ki je zadostovalo za tretji naslov svetovnega prvaka. Michael je znan kot nepopustljiv dirkač. Mislim, da je bila njegova gesta predaja štafete Sebastianu. Ne vem, če so to najboljše sprejeli pri Ferrariju, vendar mislim, da je bilo zelo plemenito,'' je povedal Horner, ki je svojemu varovancu odsvetoval obračun s sedemkratnim svetovnim prvakom.

michael schumacher | Avtor: EPA EPA
''Mislil sem, da se bo težko boriti z njim. Nismo bili prepričani, ali Sebastianu povedati, da ne potrebuje šestega mesta. Očitno je Michael to želel narediti in zelo radodarno je, da je to storil na zadnji dirki,'' je dodal šef Red Bulla. Schumacher in Vettel sta dolgoletna prijatelja, zato starejši Nemec ni okleval s svojo odločitvijo. ''Bil je veliko hitrejši in ni imelo smisla se zapletati z njim, zato sem se umaknil. Ponosen sem nanj. Dobra prijatelja sva,'' je povedal Schumi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.