Šport > Moto športi
14 ogledov

''Schumi je škodoval svoji zapuščini''

bernie ecclestone EPA
Legendarni šef formule 1 Bernie Ecclestone je prepričan, da je Michael Schumacher z vrnitvijo v dirkaško karavano napravil veliko napako. Dvainosemdesetletni Anglež, ki še vedno ne razmišlja o pokoju, meni, da je Nemec v zadnjih letih omadeževal svojo zapuščino.

Bernie Ecclestone je v nedavnem intervjuju zatrdil, da je Michael Schumacher z vrnitvijo v karavano formule 1 napravil veliko napako. Sedemkratni svetovni prvak, ki je v karieri zbral rekordnih 91 zmag, se je v treh sezonah pri Mercedesu le enkrat uspel uvrstiti na stopničke.

bernie ecclestone | Avtor: EPA EPA
Schumacher se je upokojil po koncu sezone 2006, nato pa se je za nekaj časa posvetil dirkanju na dveh kolesih. Prve govorice o vrnitvi so se pojavile julija 2009, ko se je resno poškodoval dirkač Ferrarija Felipe Massa in rdeči so v iskanju zamenjave takoj pomislili na sedemkratnega prvaka, s katerim so v formuli 1 dominirali od leta 2000 do 2004. Schumi je povabilo želel sprejeti, vendar mu je vrnitev preprečilo zdravstveno stanje. Nemca je takrat ideja o vrnitvi tako premamila, da je za prihodnjo sezono napovedal vrnitev. Pridružil se je ekipi Mercedesa, kjer pa se v treh sezonah ni uspel vmešati v boj za najvišja mesta.

Ecclestone meni, da se bodo mlajši navijači Schumacherja spominjali po dirkah v Mercedeseu in ne in časov, ko je bil Nemec praktično nepremagljiv. ''Raje vi videl, da bi se takrat dokončno upokojil. Ljudje, ki so formulo 1 začeli spremljati nedavno, se ga ne bodo spominjali po tem, kar je bil. Ne bodo videli heroja, ampak človeka, ki mu lahko spodleti. Pomembno je vedeti, kdaj ne zmoreš več in takrat predati štafeto. Upam, da bo meni to uspelo,'' je povedal Anglež in obenem priznal, da bo formula 1 pogrešala Michael Schumacherja. ''Užival je v dirkanju in delal v dobro formule 1. Pogrešali ga bomo. Čeprav v zadnjih letih ni zmagoval, je bil zelo priljubljen.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.