Šport > Moto športi
27 ogledov

Sporazumni razhod Glocka in Marussie

timo glock EPA
Nemški voznik formule ena Timo Glock ni več član ekipe Marussia F1 team. Ekipa in voznik sta sporazumno prekinila pogodbo, ki jo je Nemec imel do leta 2014, razlog pa je želja ekipa, da v svoje vrste privabi dirkača z večjim sponzorskim zaledjem.

"Timu se moramo zahvaliti za razumevanje, saj je imel veljavno pogodbo. A ne samo za to, ampak tudi za velik prispevek k napredku naše ekipe. Žal so nas finančne razmere prisilile v to odločitev," je dejal direktor ekipe John Booth.

Kdo bo nasledil Glocka, nekdanjega voznika Jordana, Toyote in Virgina, ki je v Marussio prišel pri njenem nastanku leta 2009, zaenkrat še ni jasno, jasna pa ni niti usoda dirkača. Namiguje se, da bo kariero nadaljeval v nemškem prvenstvu DTM.

Spletni portal Autosport.com je že v nedeljo namigoval, da je se je Glock sporazumno razšel z Marussio. ''Pri Marussii sem preživel tri lepe sezone. Razšli smo se sporazumno. Želim poiskati nove izzive in nadaljevati svojo pot v motošportu,'' je povedal 30-letnik, ki je leta 2011 sicer podpisal triletno pogodbo, ki bi mu morala zagotoviti sedež do konca leta 2014.

Marussia je pred začetkom sezone rekrutirala novinca v formuli 1, 21-letnega Maxa Chiltona. Kdo bo vozil ob Britancu, pa je za zdaj neznano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.