Šport > Moto športi
20 ogledov

Alonso spet uživa, Schumi nič več

"Vse je bilo za prazen nič," je resignirano razlagal Michael Schumacher. (Foto: Žurnal24 main
Sebastian Vettel ima po štirih dirkah zastrašujočo prednost, a: "Ne želim razmišljati o prevladi." Medtem pa znova poraženi Michael Schumacher: "Ta hip v dirkanju prav nič ne uživam."

"Je na vrhuncu. Odlično je začel sezono. Dirka na maksimumu. Tekmecem nam to ni všeč, a Sebastian je nedosegljiv," je po tretji letošnji zmagi in šesti na zadnjih osmih dirkah Sebastiana Vettla (Red Bull) pošteno priznal drugouvrščeni Mark Webber (Red Bull). Slednji je sedem krogov pred karirasto zastavo po ogorčenem dvoboju (nekaj zavojev sta dirkala kolo ob kolesu) prehitel Fernanda Alonsa (Ferrari). "Naša naloga je, da Vettla prej ko slej premagamo," dodaja Webber.

"Ta zmaga je izgnala demone iz lanske sezone," se je izrazil vodja Red Bulla, Christian Horner, pri čemer je imel v mislih medsebojno trčenje Vettla in Webbra na lanski dirki v Istanbulu. "Na Turčijo 2010 smo že pozabili. To je bila popolna dirka. Celotna ekipa je vse opravila brezhibno, brez ene same strateške napake," je dodal svetovalec v ekipi, Helmut Marko.

Branilec naslova ima po štirih dirkah 93 od možnih 100 točk. Njegova prednost pred tokrat četrtouvrščenim Lewisom Hamiltonom (McLaren) znaša že 34 točk. "Dobro je, da imam toliko točk. A vse se lahko hitro spremeni," ostaja previden. "Lani smo videli, kako je Alonso sredi sezone napadel, zato gremo dirko za dirko. Ne želim razmišljati o kakršni prevladi. Za nami so šele štiri dirke od devetnajstih, to je tako rekoč nič." Zmaga je vredna še toliko več, če vemo, da je prvak v petek pošteno razbil svoj dirkalnik: "Mehaniki so imeli nekaj dodatnih ur dela, za kar se jim še enkrat opravičujem. A mislim, da sem se jim včeraj in danes oddolžil."

"Dan, ko začneš razmišljati, da si nepremagljiv, je dan, ko te premagajo," je pred odhodom iz Istanbula proti Barceloni, kjer peta dirka sezone sledi čez 14 dni, še povedal najmlajši svetovni prvak. "Vsi poskušamo doseči zmago in vsi se trudimo biti še boljši. Enkrat se bo zagotovo našel nekdo, ki mi bo dal lekcijo in mi pošteno otežil delo."

Brez izboljšav na dirkalniku je McLaren izgubil stik z Red Bullom, Mercedes in Ferrari sta se jim približala. Srebrna puščica je bila hitra na kvalifikacijah (Nico Rosberg je dirko končal na petem mestu), poskočni konjič pa na dirki, kar je za prve stopničke letos vnovčil Alonso: "Dirkalnik je bil boljši kot na uvodnih treh dirkah in tako sem končno spet užival v dirkanju. Lepo je, da sem se boril z Red Bullom, kar je dandanes bolj težko."

Prav nič pa se po 12. mestu ni smejalo Michaelu Schumacherju (Mercedes): "Veliko je bilo bojev in akcije, a vse za prazen nič. Imel sem željo, a v dirkanju ta hip prav nič ne uživam," je nekoliko resignirano pripovedoval sedemkratni prvak in zmagovalec 91 dirk, ki je priznal, da je bil sam kriv ob nesreči z Vitalijem Petrovom (Renault). "Bi rekel, da sem bil kriv kar sam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.