Šport > Moto športi
15 ogledov

''Brez Vettla ne bi osvojili štirih naslovov''

sebastian vettel christian horner EPA
Šef Red Bulla Christian Horner je prepričan, da rdeči biki ne bi osvojili štirih naslovov prvaka, če ne bi imeli Sebastiana Vettla.

Nemec Sebastian Vettel si je z deseto zmago v letošnji sezoni predčasno zagotovil četrti zaporedni naslov svetovnega prvaka.

Nekateri navijači in kritiki Vettlu že dlje očitajo, da svoje uspehe dolguje nepremagljivemu dirkalniku, s čimer se šef ekipe Christian Horner ne strinja.

''Vse je odvisno od ekipe. Potrebuješ dobro ekipo in dobre dirkače. Če ne bi imeli Sebastiana, ne bi osvojili štirih zaporednih naslovov prvaka. Zasluži si mesto med najboljšimi dirkači vseh časov,'' je prepričan Horner, ki se zaveda, kako pomembni so prav vsi segmenti ekipe. ''Vse mora biti v harmoniji. Lahko imaš najboljšega dirkača ali inženirja na svetu, a brez prave ekipe ne bo rezultata,'' je dodal Britanec.

Horner: Zakaj bi si želel drugam?

Vettel je edini štirikratni svetovni prvak, ki je vse svoje naslove osvojil v zaporednih sezonah. Horner je prepričan, da Nemec nima razloga za selitev k drugi ekipi.

''Mislim, da bi si vsak dirkač na startni vrsti v tem trenutku želel sedeti v našem dirkalniku. Sebastian uživa v ekipi, tukaj je odrasel, zakaj bi si želel drugam? Osredotočen je na zmage in zavezan ekipi. Z dirkalniki, ki so jih zasnovali v Milton Keynesu, je imel veliko uspeha, in bil je član našega mladinskega dirkaškega programa. Ne gre za pogodbo, ampak za odnos, in med nami vlada brezpogojno zaupanje,'' je zaključil Horner.

Brown zapušča Mercedes?

Šef Mercedesa Ross Brawn naj bi se določil, da bo po koncu sezone zapustil Mercedes. Britanski inženir je nedavno zanikal govorice, da naj bi se poslavljal s svojega položaja, angleški mediji pa poročajo, da se Brawn in Mercedes nista uspela dogovoriti o bodoči vlogi, zato naj bi 52-letnik naznail svoj odhod.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.