Šport > Moto športi
19 ogledov

Button: Rosberg je pokazal šibkost

jenson button EPA
Nekdanji svetovni prvak je prepričan, da so kritike Nica Rosberg na račun moštvnega kolega odraz njegove nemoči v internem dvoboju dirkačev Mercedesa.

Nico Rosberg je po dirki za VN Kitajske napadel Lewisa Hamiltona, da je s počasno vožnjo ogrozil njegovo dirko in Sebastianu Vettelu pomagal, da se je približal srebrnima puščicama.

Atkualni svetovni prvak je očitke zavrnil, dirkača pa sta v zakulisju razrešila vsa morebitna nesoglasja.

Jenson Button je v pogovoru z angleškimi mediji komentiral odnos med obema dirkačema in dejal, da se sam nikoli ne bi posluževal taktike javnega blatenja moštvenega kolega, s čimer je Rosberg pokazal svojo nemoč.

''Osebno o teh stvareh ne bi govoril z mediji, ker po mojem to ni znak moči. Ne želiš si, da bi moštveni kolega opazil tvojo šibkost,'' je povedal nekdanji svetovni prvak (2009) in dodal: ''Boleče je, ko te moštveni kolega premaga trikrat zapored, a to se dogaja. Večina dirkačev v F1 je zelo nadarjenih, še posebej v najboljšh ekipah. Vsakdo je lahko svetovni prvak in včasih mu gre preprosto bolje od tebe. Potrebno se je soočiti s tem, poiskati vzroke in iti naprej.''

Button je prepričan, da je razlika med dirkači v največji meri posledica psihološke pripravljenosti. ''V F1 so samo nadarjeni dirkači, ki trdo delajo, tako da je veliko odvisno od mentalne moči. Včasih si na vrhu, drugič na dnu. To je velika razlika. Poglejte, kako se je Sebastian Vettel spremenil po lanski sezoni, ko ga je premagoval moštveni kolega? Zmagal je na dirki in postal novi zlati deček Ferrarija. V drugačnih okoliščinah lahko dirkač postane psihološko močnejši. To naredi ogromno razliko, morda večjo kot v kateremkoli drugem športu,'' je zaključil Britanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.